Audi RS4 Avant: Comeback for Audi RS4 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Comeback for Audi RS4
Nå lanseres en ny generasjon Audi RS4 Avant. Fornuften har seiret når det kommer til drivlinje.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I stedet for V8-maskinen som satt i forrige generasjon RS4, har Audi lagt en 2,9-liters V6 under panseret på den nye som debuterer i Frankfurt. Ingen overraskelse, de tok jo tilsvarende grep med nye RS5 som debuterte i Genève

Et sjakktrekk spør du meg – doble turboer sørger for 450 hestekrefter og et maks dreiemoment på 600 Newtonmeter i hele området mellom 1900 og 5000 omdreininger.

Joda, jeg vet jeg banner i kjerka, men bilen blir utvilsomt mer kjørbar når man slipper å jage turtall på den måten man må i en stor sugemotor.

Dessuten blir forbrenningen så mye mer effektiv at man slipper noen hundre tusen i avgifter. 17 % lavere CO2 og 80 kg lavere vekt gir kraftige utslag på biler som dette.

Avgiftene på BMW M3 skvatt ned med en kvart million da de tok tilsvarende grep for 3-4 år siden

Audis anerkjente quattro-teknikk fordeler kreftene effektivt til aller fire hjul gjennom en 8-trinns tiptronic automatkasse.

Null til hundre på 4,1 og toppfart på 250 i standardutgaven, men velger du RS Dynamic-pakken bikker du 280 km/t før sperra trer inn og sier nok er nok.

RS sportsfjæring reduserer bakkeklaringen med 7 mm og hjulbuene har fått 30 mm ekstra bredde for å gi plass til 19-tommerne, eller 20-tommere om du vil.

Dynamic Ride, dynamisk styring og keramiske bremser er standard, og Drive Select lar deg tilpasse bilens egenskaper for en heftig dag på bane eller en kosetur med familien.

(saken fortsetter)

RS4 Avant kommer til Norge i 2018, og foreløpig er ikke prisene klare. Men det skulle ikke forundre meg om de havnet i samme leie som M3. Den koster litt under millionen.

Mye penger for folk flest, men en praktisk og velutstyrt bil som dekker de daglige behovene samtidig som den lar deg leke når du har lyst til det.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: