Suzuki Swift med appell - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
19 bilder i galleri
Suzuki Swift med appell
På forsommeren kom tredje generasjon Suzuki Swift på det norske markedet – for første gang i hybridutgave. Nå kommer en ny entusiastversjon.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Utseendet er nok til å appellere til bilentusiaster når tredje generasjon Swift Sport debuterer på bilutstillingen i Frankfurt. Den sportslige utgaven har så langt ikke vært markedsført i Norge, men det kan endre seg nå.

– Per i dag er det ikke tatt noen beslutning, men vi er noen bilentusiaster her, så interessen for å få bilen til Norge er stor, sier salgsdirektør Lars Havre hos den norske Suzuki-importøren som avventer pris og avgiftsdata før han tar den endelige avgjørelsen.

Det er også ett drawback med Sport-utgaven sammenlignet med andre Suzuki-modeller på det norske markedet – den leveres ikke med firehjulsdrift, kun forhjulsdrift, og hos Suzuki Norge får du jo «firehjulsdrift med på kjøpet», som de lover i sin markedsføring.

Les vår prøvekjøring av nye Suzuki Swift

Bilen har en matchvekt på 970 kg, åtti kilo mindre enn forgjengeren. Den er senket med 15 mm og stivet sammenlignet med en standard Swift. Dessuten er den 40 mm bredere over skjermene, både foran og bak.

En 1,4-liters turbomotor med 140 hestekrefter og et dreiemoment på 230 Newtonmeter (opp 70 Nm fra forrige generasjon) gir småtassen spenstige ytelser – uten at vi får oppgitt detaljene for verken akselerasjon eller toppfart.

(artikkelen fortsetter)

Designmessig har Swift Sport en del detaljer som skiller den fra sine mer moderate søsken, som en aggressiv grill med bikubemønster, sideskjørt, en diskret takspoiler, diffuser og doble eksosrør. 17-tommers spesialfelger er standard.

Innendørs finner vi sportsseter og -ratt med kontrastsømmer, spesielle instrumenter, aluminiumspedaler og en stor infotainment-skjerm på dashbordet.

Den gule lakken er inspirert av bilene Suzuki brukte i Junior Rally-VM for noen år siden, men det fins flere valgmuligheter for dem som vil stikke seg litt mindre ut.

Det er ifølge OFV registrert 638 ny Swift hittil i år, og det er nesten en dobling fra samme periode i fjor. Dermed virker importørens salgsmål på 1000 Swift i året realistisk.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: