Porsche : Porsche-kontrakt til Dennis Olsen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Porsche-kontrakt til Dennis Olsen
Lørdag kveld kom bekreftelsen vi har ventet på – Dennis Olsen har fått kontrakt som «Young Professional» hos Porsche. Han er utvilsomt Norges første profesjonelle Porsche-fører, men er han kanskje også den første nordmann som får betalt for å kjøre racerbil?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

OPPDATERT: Dennis ble selvsagt behørig mottatt da han ankom Gardermoen søndag kveld. Pappa Roy Espen sørget for live video-overføring som ble fulgt av 150 følgere. Familien er henrykt over alle som har fulgt helgens begivenheter og takker for all støtte de har fått.

Se video fra ankomsten her

Det var ingen stor overraskelse at Dennis Olsen skulle få fabrikkontrakt med Porsche. I sine to år som Porsche Junior har han innfridd alle forventninger – og vel så det.

Utvilsomt er dette noe av det største jeg har opplevd i mine snart tjue år som bilsportskribent. Dennis har imponert stort fra han kom gjennom nåløyet som Porsche Junior i tøff konkurranse med over hundre likesinnede.

Les mer om Dennis’ gjennombrudd som Porsche Junior

Det er fristende å sammenligne med gleden jeg opplevde da Malcolm Wilson ga Petter Solberg muligheten som tredjefører på Fords WRC-team i 1999. Eller kanskje heller da han året etter fikk fabrikkontrakt med Subaru som var et av toppteamene i Rally-VM den gangen. 

Det var under Porsches årlige motorsportsgalla i Tyskland lørdag kveld at nyheten om Dennis ble sluppet. Etter to år som offisiell juniorfører for Porsche, rykker han nå opp til en karriere som «Young Professional» for den tyske bilfabrikken. I praksis betyr det at han blir fabrikkfører for et av verdens mest prestisjetunge bilmerker.

– Jeg er overlykkelig. Å bli en lønnet fabrikkfører i racing, kunne leve av racing og kun konsentrere meg om å kjøre bil, har vært mitt mål helt siden jeg begynte med gokart som guttunge. Jeg er svært takknemlig for å ha fått denne sjansen hos Porsche, og jeg gleder meg til å ta fatt på neste sesong, sier Dennis Olsen.

Familieaffære
Noen som også gleder seg over dette er selvsagt Dennis’ foreldre, Roy Espen og Elisabeth, som har backet junior i en årrekke og investert store beløp i hans karriere.

– Men det har vært verdt hver eneste krone, sa mamma Elisabeth da jeg intervjuet familien for bladet BIL i våres

De har fulgt Dennis til de fleste løp gjennom sesongen - sist gikk turen til Mexico for finaleløpene i Porsche Supercup. Roy Espen sørger for å oppdatere Dennis-fans med jevnlige video-oppdateringer på Facebook. Her har han delt både oppturer og nedturer med oss - heldigvis har det vært mest av det første.

21-åringen fra Våler i Østfold var i flere år i verdenstoppen i gokart. Så ble det noen år i formelbiler med andreplassen i det europeiske mesterskapet i Formel Renault som høydepunkt, før han ble plukket opp av Porsche foran 2016-sesongen. Her har han imponert fra første stund

I år vant han den knalltøffe serien Porsche Carrera Cup Deutschland og ble nummer to sammenlagt i Porsche Supercup

Her på BilNorge har vi skrevet over hundre artikler om Dennis som du finner samlet under www.bilnorge.no/dennisolsen

Diamant som skal finslipes
Som såkalt «Young Professional» hos Porsche skal Dennis Olsen den kommende sesongen kjøre en rekke forskjellige løp i ulike mesterskap for Porsche-team verden over. Vi skal forsøke å få med oss alt han foretar seg her på BilNorge.

Allerede neste helg kjører han et 500-kilometers løp på Formel 1-banen i Sao Paolo, Brasil – hans første «jobb» som offisiell fabrikkfører.

– Etter den gode sesongen jeg har hatt i år så håpet jeg å bli promotert til en «Young Professional», og det var akkurat det som skjedde. Det vil si at jeg nå går fra sprintløp, hvor jeg har konkurrert på egenhånd, til langdistanseracing hvor jeg vil dele bil med flere teamkamerater, sier Dennis.

– På sikt er målet å få kjøre en av Porsches fabrikkbiler i 24-timersløpet på Le Mans i World Endurance Championship, men akkurat nå har jeg kun fokus på den kommende sesongen, forteller Dennis.

En pioner
Ifølge Dennis Olsens PR-kontakt har aldri har en nordmann hatt en lønnet fabrikk-kontrakt i asfaltracing.

«Tommy Rustad kjørte gratis for Volvo-fabrikken i STCC et par år, men fikk ikke lønn. Det er i det hele tatt få norske bilsportsutøvere som har hatt lønnede fabrikkontrakter, men vi har noen i rally, som Petter Solberg, Andreas Mikkelsen og Mads Østberg, samt Sverre Isachsen fra da han kjørte rallycross i USA», heter det i pressemeldingen.

Det blir spennende å følge Dennis fremover. Som fabrikkfører for Porsche kan han regne med å bli sendt verden rundt på første klasse og bo på de beste hoteller. Men det stilles også store forventninger til at han leverer topp resultater hver gang.

Dennis er glad i å trene, og det er meget viktig med topp fysikk når man skal kjøre lange løp under ekstreme forhold. Det blir virkelig spennende å følge den sympatiske Våler-gutten i mange år fremover. Vi skal holde deg oppdatert på www.bilnorge.no/dennisolsen

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: