Volkswagen : Volkswagen størst igjen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Volkswagen størst igjen
Foreløpige opptellinger viser at Volkswagen Group er verdens største bilkonsern når salgstallene summeres. Men det er meget tett i toppen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Volkswagen har reist seg etter dieselskandalen, og foreløpige tall som Focus2move.com www.focus2move.com har samlet inn tyder på at de i år er størst med 10,413 millioner biler fordelt på alle sine merker.

Det har vært tett mellom VW og Toyota i årevis, men informasjonen vi besitter nå tyder på at Toyota endte året på 10,163 millioner, cirka 250.000 bak VW.

Og så har de to i toppen fått en ny utfordrer – etter å ha «slukt» Mitsubishi er nemlig Renault Nissan Alliansen oppe på 10,117 millioner.

General Motors, som har kvittet seg med Opel / Vauxhall, ramler nå fra fjerde- til femteplass, og det betyr at Hyundai-konsernet avanserer fra fjorårets femte- og opp til fjerdeplass – og det på tross av meget negativ salgsutvikling for både Hyundai og Kia.

Merkefordelt
Når det gjelder rangering av bilmerker er situasjonen en helt annen. VW Gruppen har jo volummerker som Audi, Skoda og Seat under sin paraply, mens Toyota i hovedsak selger biler med egen logo (pluss Lexus, Daihatsu og Hino).

Toyota er verdens mest solgte bilmerke i 2017 som de har vært i en årrekke. Og avstanden til nummer to er solid – Toyota endte på 8,7 millioner mens Volkswagen solgte 6,8 millioner.

På de neste plassene følger Ford med 6,1 millioner, Honda (5,16 millioner) og Nissan (5,14 millioner).

Mercedes ser ut til å ha knust sine erkerivaler i premium-segmentet. Etter en økning på ti prosent fra foregående år, ender de på 10. plass totalt med 2,55 millioner biler.

Peugeot kiler seg inn på ellevte plass, mens BMW og Audi følger på de neste plassene med henholdsvis 2,07 og 1,87 millioner biler.

Focus2move www.focus2move.com anslår det globale bilmarkedet i 2017 til 94,5 millioner biler, opp 2,2 prosent fra 2016. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: