Flere italienske fra Vietnam - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Flere italienske fra Vietnam
Det sterkt ekspanderende bilmerket VinFast fra Vietnam har fortalt både om to nye modeller og om hvem de skal fabrikk-samarbeide med.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Vi har allerede fortalt om hvordan demokratiet seiret da VinFast bestemte hvilke modeller som skulle være deres to første. De hentet inn designforslag fra en rekke Torino-baserte design-selskaper og lot publikum stemme over hvilke som ble foretrukket.

Kanskje ikke noe sjakktrekk, publikum har vel ikke alltid den type smak som er kompetent på å vite hva man skal like om fire år.

Men heldigvis har VinFast gardert seg, alle de utvalgte prosjektene skal overlates til Pininfarina for videre bearbeiding.

Det viser seg i hvert fall at Italdesign – nå uten far og sønn Giugiaro – er best som publikumsfriere. De to første som ble valgt, en sedan og en SUV, kom derfra.

Og nå viser det seg at også de to nye kandidatene også kommer fra Italdesign. To superminier, hvorav den ene, den grønne, skal være batterielektrisk.

Så her har Italdesign sittet i den ene enden av byen og gitt Vietnam forslag som ble folkelig foretrukket med god majoritet, mens Pininfarina sitter i den andre enden og skal gjøre en produksjonsversjon – mange år frem i tid – av dem.

Hvor lang tid det vil ta vet vi ikke foreløpig. Vi får vel høre mer om det når de presenterer seg for første gang på Paris-utstillingen til høsten.

Men VinFast har jo sikret seg i mange ender, blant annet ved å kjøpe konstruksjoner fra BMW og ved å koble seg tett opp mot blant andre Bosch.

Nå forteller de også at det er Magna (østerriksk Jaguar / Mercedes / BMW-bygger) som skal stå for det komplette test & utviklings & engineering arbeidet – helt frem til lanseringsperioden.

«Ved å bruke virtual engineering metoder vil Magna kunne bidra til utviklingen av den komplette plattformen på bare 12 måneder» sier Günther Apfalter, President for Magna International Europe.

De helt nye modellene fra den helt nye produsenten skal bygges i en helt ny fabrikk i Haiphong – en havneby nordøst i landet.

Og – jeg kan ikke dy meg, har du hørt et bedre navn – dette er en by som ifølge lokale nettopplysninger ligger i den av Vietnams administrative regioner som heter Dong Bang Song Hong!

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: