Subaru XV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Subaru XV

Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

- Innledning

Annerledesbilen – eller Menighetsbilen

Selv om nye Subaru XV ser omtrent ut som forgjengeren, er det snakk om en så godt som helt ny bil. Og selv om den har det klart beste firehjulstrekket, er den mer crossover og kombi enn SUV.

Subaru har sin menighet, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor: boxermotoren og firehjulsdriften.

Så langt har ikke vinteren vært særlig snill, med svært vekslende kjøreforhold og mye is over store deler av landet. Nå stopper du ikke raskere med en firehjulsdrevet bil, men med skikkelig 4x4 kommer du i det minste enklere fram dit du har tenkt deg.

Stor bakkeklaring
Subaru XV ser ut som den tar seg fram på stylter, og med 22 cm bakkeklaring gjør den jo nesten det. Nok et kryss i boka for annerledeshet.

Før var det slik at med en gang du satte deg inn i en Subaru, lyste det langt vei at deres biler var designet av og for menn. Slik er det definitivt ikke lenger. Instrumenteringen er enkel og funksjonell, men med islett av spesialiteter som at du kan se blinklys, bremselys og hovedlys i funksjon på den øverste skjermen.

Om ikke XV har varme i frontruta, har den i det minste varme i rattet.

– Du får ikke plass til hodet der bak, antydet en kollega, men han tok feil. XV har flust med beinplass bak, men utforming av taktrekket bak soltaket gjør at jeg med min lange overkropp hadde det helt fint i Subaruen.

Minst bagasjerom
Måten å utnytte plassen på går derimot ut over bagasjerommet. Med nær 100 liter mindre volum (385 liter) når alle setene står i normalposisjon, enn i bilen med nest minst volum (Skoda Karoq), kan dette bli i snaueste laget for familiens feriebagasje.

Jeg liker Subaru-motorens karakter, og selv om jeg i utgangspunktet ikke liker CVT-girkasser, fungerer det greit her, dog med høyt turtall og et merkelig rykk ved oppstarten, enten bilen settes i D eller R.

XV har det høyest oppgitte forbruket, 0,69 liter/mil. I test endte vi på 0,81 liter per mil, og selv om dette var testens laveste overforbruk, var det samtidig testens høyeste og så høyt – 187 gram CO2/km – at det får miljøorganisasjonene til å stønne av forferdelse. Her har Subaru en stor oppgave å jobbe med fram mot EUs 95 grams krav fra 2021.

LES VIDERE:

Innledning

Opel Grandland X

Peugeot 3008

Skoda Karoq

Subaru XV

Vårt valg

Testdata og poeng

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   


F-F-F-F-Facebook
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: