Volvo : Volvo Cars åpner sin første fabrikk i USA - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Volvo Cars åpner sin første fabrikk i USA
Volvo åpner i dag sin første fabrikk i USA. Den skal i første omgang bygge S60 sedan, men i fremtiden vil flere modeller få plass på samlebåndet her.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Plasseringen av fabrikken i Charleston, South Carolina, etablerer Volvo som en global bilprodusent med fabrikker i alle sine tre hovedsregioner i henhold til selskapets produksjonsstrategi om å bygge der man selger.

Selskapets første amerikanske anlegg komplementerer eksisterende anlegg i Europa (Sverige og Belgia), Kina, India og Malaysia.

Les vår prøvekjøring av Volvo V60

Fabrikken i Charleston vil begynne å produsere den nye Volvo S60 i løpet av høsten 2018.

Fra 2021 vil fabrikken også bygge neste generasjon Volvo XC90. Bilene som bygges på anlegget er tiltenkt både det lokale amerikanske markedet og internasjonal eksport.

«Charleston fabrikken etablerer USA som vårt tredje hjemmemarked,» sier Håkan Samuelsson, president og CEO i Volvo Cars.

«Både sedan segmentet og SPA-plattformen har bevist at de kan øke lønnsomheten til selskapet, og gir derfor betydelig vekstmuligheter for Volvo Cars både i USA og globalt.»

Konsernet investerer omkring USD 1,1 milliarder i de amerikanske fasilitetene, og vil skape anslagsvis 4000 nye arbeidsplasser i Charleston de neste årene. Om lag 1500 personer vil bli ansatt innen utgangen av 2018.

«Åpningen av vår første amerikanske fabrikk er stort for oss,» sier Anders Gustafsson, president og CEO i Volvo Cars USA.

«Vår amerikanske forretning utvikler seg godt, våre biler vinner prestisjetunge priser, og den nye fabrikken vil være en stor ressurs både for Volvo Cars og lokalsamfunnet.» 

Arbeidet med å bygge anlegget begynte allerede i 2015, og ved full kapasitet anslås det at fabrikken vil produsere 150.000 biler i året.

Området dekker 1600 dekar, mens bygget har et areal på ca. 213.700 kvadratmeter. Fabrikken inkluderer et kontorbygg for opp mot 300 ansatte fra forskning og utvikling, innkjøp, kvalitetssikring og salg.

Selskapet vil bygge plug-in hybrid biler i Charleston, og på alle fabrikker globalt, som en del av elektrifiseringsstrategien til Volvo Cars.

I 2017 var Volvo Cars ifølge eget utsagn den første globale bilprodusenten som offentliggjorde at alle nye bilmodeller fra Volvo ville elektrifiseres fra 2019. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: