Skoda : Brutal krasj for Veiby - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Brutal krasj for Veiby
Ole Christian Veiby fikk smertelig erfare hvor uforutsigbart og brutalt Rally Finland kan være. I nærmere 150 kilometer i timen rullet han og kartleser Stig Rune Skjærmoen ut i skogen og gjennom en steinrøys.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Etter en sjekk på sykehuset lørdag ettermiddag, kunne det heldigvis konstateres at guttene bare var forslått etter den voldsomme avkjøringen i de finske skoger. Det viser hvilken sikkerhet det er i rallybilene, for Ole Christian Veiby beskriver avkjøringen som meget stygg.

– Vi kom inn i en sving jeg har kjørt mange ganger før og kjenner godt. Vi holdt fullt på femtegir og hadde rundt 145-150 kilometer i timen. På innsiden av svingen var det blitt en grop hvvor det var gravd frem en stor stein, forklarer han.

– Steinen slo bilen opp på to hjul og vi begynte å rulle inn i skogen og i en steinrøys. Det var en ganske lang tur, og jeg skal være så ærlig å si at jeg rakk å bli redd og ventet bare på at bilen skulle stoppe, forteller Ole.

Han og Stig Rune kom seg ut av bilen, ganske forslått. Etter en sjekk på sykehuset ble det imidlertid fastslått at de var heldige som hadde kommet fra hendelsen uten skader.

Avkjøringen skjedde på lørdagens nest siste etappe, og da lå de norske guttene på tredjeplass i WRC2-klassen.

– Vi åpnet fredagen bra, og fulgte planen om å ligge i toppen og være på skuddhold i kampen om seieren. Vi så at det forsvant biler, en etter en. Men på den første etappen etter service skled vi litt ut etter en bakketopp og slo i stykker felgen og bremseskiven på det ene hjulet. Resten av dagen hadde vi bremser på bare tre hjul.

– Det førte til at bremseeffekten ble betraktelig dårligere, i tillegg til at bilen oppførte seg annerledes når vi bremset. Det var nesten som å bruke håndbrekket, for bilen gikk sidelengs ved bremsing. Vi prøvde å pushe der vi kunne, samtidig som vi var opptatt av å begrense tapet. Det synes jeg vi klarte bra, sier Ole, som lå på fjerdeplass før lørdagens etapper.

– Lørdagen begynte bra, og vi klarte å ta igjen noe av den tapte tiden. Vi hadde klatret til tredjeplass da uhellet skjedde. Utrolig bittert, men vi får være glad det tross alt gikk bra med oss, poengterer han.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: