Fortsatt åpent i VM-striden - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Fortsatt åpent i VM-striden
Ott Tänak har overtatt ledelsen i Rally Australia etter gnistrende kjøring på lørdagens etapper. Dermed er det fortsatt tre førere som kan stikke av med årets VM-tittel, men den regjerende mesteren har de beste kortene på hånden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Mads Østberg hadde ledelsen i Rally Australia etter fredagens etapper, men ramlet til fjerdeplass i løpet av lørdagen selv om han har kjørt jevnt raskt.

Den som virkelig imponerte lørdag var Toyota-fører Ott Tänak som klatret fra femteplass fredag kveld til ledelse et døgn senere. Han har en margin på 21,9 sekunder til nærmeste utfordrer, teamkollega Jari-Matti Latvala.

Den foreløpige tredjeplassen holdes av Hyundai-fører Hayden Paddon, 4,4 sekunder bak Latvala og 20,3 foran Østberg på fjerde. Bare 3,8 sekunder bak Mads følger Esapekka Lappi, så ingenting er avgjort i kampen om de beste plasseringene.

Mannen som leder VM-sammendraget med 204 poeng, Ford-fører Sebastien Ogier, ligger på en beskjeden sjetteplass, 1 minutt og 44,8 sekunder bak teten.

Men Ogier trenger ikke ta unødvendige sjanser – om han holder denne posisjonen til mål blir han verdensmester uansett om Tänak skulle vinne løpet og ta maksimale poeng på Power Stage.

Den tredje utfordreren til VM-tittelen, Hyundais Thierry Neuville som står oppført med 201 poeng før Rally Australia, synes ute av VM-kampen siden han ligger på en beskjeden åttendeplass etter lørdagens etapper.

Andreas Mikkelsen kjørte av veien og måtte bryte på tredje etappe fredag. Han kjørte meget bra på lørdagens etapper, men er ute av kampen om en topplassering.

Det gjenstår seks etapper av Rally Australia, som alle kjøres natt til søndag norsk tid. Da skal det avgjøres hvem som blir verdensmester i 2018 der også tittelen for konstruktører skal avgjøres. Den ser i skrivende stund ut til å gå Toyotas vei.

Stilling etter lørdagens etapper:

1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 2:07:52.0 sek.

2. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 21.9 sek.

3. H Paddon / S Marshall NZL Hyundai i20 + 26.3 sek.

4. M Østberg / T Eriksen NOR Citroën C3 + 46.6 sek.

5. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris + 50.4 sek.

6. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 1:44.8 sek.

7. E Evans / D Barrit GBR Ford Fiesta + 2:04.5

8. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 2:35.2

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: