Ford Edge: Ford oppdaterer Edge - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
31 bilder i galleri
Ford oppdaterer Edge
Ford Edge kommer nå til Europa i en oppdatert utgave – noe som blant annet innebærer ny dieselmotor.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I tillegg til kosmetiske endringer i eksteriør og interiør skjer det tekniske oppgraderinger både med hensyn til drivlinjer og i utstyret som ivaretar sikkerhet og komfort for de som befinner seg inne i bilen.

Blant utstyret inngår nå:

  • Adaptiv cruisekontroll med køassistent og filsentrering som virker i hastigheter ned til null.
  • Unnamanøver-assistent: Oppdages et saktegående eller stillestående kjøretøy i veibanen, hjelper systemet sjåføren med å styre unna slik at sammenstøt, om mulig, forhindres.
  • Nedbremsing etter kollisjon: Sørger for at bilen automatisk bremser etter at et sammenstøt har inntruffet. Det kan redusere risikoen for skade på bil og passasjerer.

Andre førerassistanseteknologier som leveres på nye Edge er blant annet adaptive frontlys, blindsoneovervåkning, blendingsfrie fjernlys, intelligent fartsholder, trafikkskiltgjenkjenning, fotgjengeroppdagelse og varsel om kryssende trafikk.

På lufta
Nye Ford Edge blir også tilgjengelig med FordPass Connect. Dette er en innebygd modemteknologi som gir deg muligheten til å styre en rekke av bilens funksjoner fra en app på mobiltelefonen.

Du kan for eksempel låse opp og igjen bilen, fjernstarte den, sjekke kjøretøystatus som drivstoff- og oljenivå, samt lokalisere bilen.

Opptil ti enheter kan kobles på Internett fra nye Edge WiFi-hotspot. Du får også live trafikkoppdateringer i navigasjonssystemet og hjelp til å finne raskeste alternative rute til ankomststedet dersom det oppstår kø foran deg.

Nye Ford Edge kommer med muligheten for trådløs induksjonslading for kompatible enheter i bilens midtkonsoll. Fords infotainment-system SYNC3 er kompatibelt både med Apple Carplay og Android Auto, og kan stemmestyres med norsk tale.

(saken fortsetter)

Ny motor
Det variable AWD-systemet i Edge sørger for god fremkommelighet samtidig som det holder forbruket på et lavest mulig nivå.

Den nye 2.0-liters Ford EcoBlue biturbo dieselmotoren i Edge varter opp med 238 hk og har ifølge Ford lavt drivstofforbruk i forhold til ytelser. Et høyt dreiemoment er til stede allerede ved lave turtall og sørger for jevn akselerasjon over et stort register.

En helt ny 8-trinns automatgirkasse er tilgjengelig i kombinasjon med 238 hk-varianten. Nye Edge tilbys også med en 2-liters EcoBlue dieselmotor med 190 hk, 6-trinns manuell girkasse og firehjulsdrift.

Den oppgradert SUV-en skal tilbys i tre utstyrsvarianter, en sporty ST-Line, en mer luksuriøs Vignale samt Titanium. Avhengig av variant vil både eksteriør og interiør i bilen endre karakter.

Det er ifølge OFV registrert 130 nye Ford Edge hittil i år - ned fra 250 samme periode i fjor.

Nye Ford Edge er klar for salg i Norge i løpet av første halvår 2019.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: