Volkswagen : Klimanøytral ID. - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Klimanøytral ID.
Volkswagen lover å gjøre den nye ID.-familien klimanøytral fra vugge til grav. Det forutsetter at bileierne må ta grep som for oss kan virke selvfølgelige.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Volkswagen forplikter seg til å innfri målene i klimaavtalen fra Paris og legger grunnlaget for bærekraftig mobilitet med sin elektriske offensiv.

Nye ID. som settes i produksjon i Zwickau på slutten av året er en viktig brikke: Som gruppens første rene elbil, bygget på en dedikert plattform, skal den være CO2-nøytral gjennom hele livssyklusen. Forutsetningen er at kundene sørger for å lade den med energi fra fornybare kilder.

Det kan virke som en selvfølge for oss som fråtser i vannkraft, men det er langt fra noen selvfølge når man ser på kraftforsyningen i en rekke andre europeiske land hvor kullkraft fortsatt dominerer.

Produksjonen av ID. vil isolert redusere klimaavtrykket med over en million tonn CO2 i året – noe som tilsvarer utslippene fra et kullkraftverk som leverer strøm til 300.000 husstander.

Og ID. er bare én av rundt 20 hel-elektriske biler Volkswagen skal lansere frem mot 2025, så vi skjønner at utslippsreduksjonene vil bli dramatiske.

I produksjonen av ID. innretter Volkswagen hele verdiskapingskjeden for å unngå eller redusere CO2-utslipp.

Battericellene blir produsert i Europa, og den nødvendige energien kommer fra grønne energikilder. Videre innsparingspotensial undersøkes for tiden sammen med direkte og indirekte leverandører, i hele leveringskjeden, helt tilbake til utvinningen av råstoff.

Uunngåelige utslipp i produksjonen blir kompensert for gjennom sertifiserte klimaprosjekt, slik at hele produksjonen av ID. vil være CO2-nøytral ved lanseringen.

I Tyskland har Volkswagen opprettet datterselskapet Elli, som skal levere bærekraftige energi- og ladeløsninger under merkenavnet Volkswagen Naturstrom®.

I tillegg er Volkswagen en av partnerne bak hurtigladenettverket IONITY, som vil gi grønn strøm i rundt 400 ladestasjoner langs europeiske motorveier – alle steder der det er tilgjengelig.

Eierne av ID. vil med bruk av fornybar energi bidra til at ID. forblir klimanøytral gjennom livsløpet.

I Norge gir både avgiftsfritaket for elektriske biler, og en energiforsyning som i stor grad er basert på fornybar vannkraft, et unikt grunnlag for Volkswagens store satsing på elektriske biler:

– Den storstilte omleggingen til elektrisk mobilitet vi står overfor forutsetter at vi samarbeider tett med politisk ledelse, ikke minst når det gjelder utbygging av ladeinfrastruktur. At Volkswagen vil kunne levere elektriske biler som er bærekraftige både i produksjon og bruk, vil være et betydelig bidrag i kampen mot klimaendringene, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen i Norge.

Volkswagen vil gjøre elektriske biler attraktive og oppnåelige for flest mulig. Fra slutten av 2019 vil den kompakte ID. rulle av produksjonslinjen i Zwickau-fabrikken og markedsintroduksjonen blir i 2020.

Kort tid etter følger SUV-en ID. CROZZ, den fleksible ID. BUZZ og sedanen ID. VIZZION. Innen 2023 vil Volkswagen alene investere rundt ni milliarder euro i elektrisk mobilitet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: