BMW 8-serie: Familievennlig 8-serie - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
152 bilder i galleri
Familievennlig 8-serie
BMW lanserer nå tredje karosseriform i 8-serien, og dermed er familien komplett.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Lanseringen av den nye toppmodellen startet med 8-serie Coupé for et år siden  før den åpne varianten fulgte i fjor høst. Disse modellen er allerede på plass i Norge. Nå følger utgaven for de som er ute etter den mer praktiske egenskaper – 8-serie Gran Coupe.

– Den nye BMW 8-serie Gran Coupe er sportslighet og luksus, pakket inn i subtil eleganse med fire dører. Dette er bilen for de som ønsker en dose ekstravaganse og kjøreglede, både i hverdagen og til de lengre kjøreturene, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

8-serie Gran Coupe deler naturlig nok mye design med sine to søsken, men fra A-stolpen og bakover er det store forskjeller. Akselavstanden måler 3023 mm, hvilket er hele 201 mm lengre en Coupe-modellen.

Sammenlignet med 2-dørsutgaven har Gran Coupe vokst i alle retninger. Lengden har vokst med 231 mm og måler 5082 mm, bredden er økt med 30 mm til 1932 mm og høyden med 61 mm til 1407 mm.

Verdt å merke seg er også at sporvidden fremme er den samme som på 8-serie Coupe og Cabriolet (1627 mm), mens sporvidden bak er økt med 28 mm til 1671.

Til tross for de økte dimensjonene, har ikke vekten økt med mer enn rundt 70 kg, noe som skyldes utstrakt bruk av lette materialer.

De utvidede målene gjør at både proporsjoner og linjer skiller seg ut fra Coupe- og Cabriolet-modellene. Siden frontruten har en noe mer stående vinkel, er også taklinjen høyere.

Sammen med den økte akselavstanden og bredden betyr det naturlig nok mer plass for både fører og passasjerer, ikke minst i baksetet.

Det elegante eksteriøret følges opp av et luksuriøst interiør med betydelig større skulder- og benplass både foran og i baksetene.

De ytre baksetene har samme utforming som sportssetene fremme, men det er også plass til en tredje passasjer om kravene til komfort ikke er for høye. BMW omtaler bilen som en 4+1-seter, så midten bak er nok forbeholdt barn og kortvokste på korte turer.

Bagasjerommet har en kapasitet på 440 liter, som eksempelvis betyr plass nok til tre golfbagger.

Som for de to andre 8-serie modellene, leveres også helt nye BMW 8-serie Gran Coupe med det siste innen digital instrumentering som standard.

I første omgang lanseres 8-serie Gran Coupe med tre motorvarianter. En sekssylindret bensinmotor, en sekssylindret dieselmotor og en åttesylindret bensinmotor sistnevnte i den foreløpige toppmodellen, BMW 850i xDrive Gran Coupe.

Alle modellene har 8-trinns Steptronic automatgir og xDrive-firehjulsdrift som standard.

Tekniske data

Modell:

Effekt:

Dreiemoment:

0-100 km/t:

Toppfart:

BMW 840i xDrive Gran Coupe

340 hk

500 Nm

4,9 sek

250 km/t

BMW M850i xDrive Gran Coupe

530 hk

750 Nm

3,9 sek

250 km/t

BMW 840d xDrive Gran Coupe

320 hk

680 Nm

5,1 sek

250 km/t

Litt senere lanseres det som blir toppmodellen, BMW M8 Gran Coupe som får tilsvarende drivlinje som de øvrige M8-modellene

BMW 8-serie Gran Coupe lanseres i november. Norske BMW-forhandlere åpner for bestilling om kort tid.

– Sammen med helt nye BMW X7 og den markant oppgraderte 7-serien, er den nye BMW 8-serien et tydelig eksempel på at BMWs pågående modelloffensiv gjelder i alle segmenter, også i de mest luksuriøse, avslutter Tegneby.

Her er prisene på 8-serie Gran Coupe.

Modell:

Pris:

BMW 840i xDrive Gran Coupe

fra kr. 1.261.100

BMW M850i xDrive Gran Coupe

fra kr. 1.758.400

BMW 840d xDrive Gran Coupe

fra kr. 1.271.500

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: