Knallhelg for Dennis Hauger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
21 bilder i galleri
Knallhelg for Dennis Hauger
Det ble nesten maksimal uttelling for Dennis Hauger som vant to løp og tok andreplass i det tredje på Hungaroring utenfor Budapest.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det var tredje møte i det italienske Formel 4-mesterskapet som ble avviklet i Ungarn denne helgen. Serien regnes som verdens tøffeste F4-mesterskap med godt over 30 deltagere fra alle verdenshjørner.

Det norske supertalentet sikret seg et meget godt utgangspunkt på fredagens kvalifisering med pole position i alle løpene.

Det ble en actionfylt helg med mange kollisjoner, rødflagg og omstarter, samt flere perioder med Safety Car. Men Dennis holdt hodet klart og løste sine oppgaver på profesjonelt vis.

I lørdagens løp ledet han fra start til mål og satte i tillegg løpets beste rundetid. Han gjentok suksessen i søndagens første løp og tok nok en ny suveren seier.

Men det var en viss spenning knyttet til resultatet, for dommerne mistenkte at Dennis hadde gjort noe feil i starten. Han ble imidlertid frikjent fra mistankene, og seier nummer to for helgen var et faktum.

I helgens tredje og siste løp, søndag ettermiddag, fikk nordmannen igjen en fantastisk start samtidig som erkerival Gianluca Petecof fra Brasil ble stående igjen og mistet mange posisjoner.

Et uhell i løpets andre runde, der en bil havnet opp ned, gjorde imidlertid at løpet ble rødflagget. Da restarten gikk hadde Dennis problem med bilen og ble passert av flere konkurrenter. Han var raskt oppe på andreplass bak Petecof som nå fikk en knallstart.

Dennis ga aldri opp kampen om seieren. Han lå tett på Petecof og ville ha utnyttet den minste feil fra brasilianerens side. På siste runde lå de to side om side, men Dennis valgte til slutt å ta hjem andreplass og viktige poeng i stedet for å risikere et sammenstøt.

– Det ble nærmest en perfekt helg. Ting fungerte bra helt fra start. I kvalifiseringen klarte vi å sette sammen alle sektorene og få perfekte runder, noe andre slet med. Dermed sikret vi oss pole position i alle løpene, sier Dennis Hauger.

– Vi endret litt på oppsettet før løpene for å ta bedre vare på dekkene. De første to løpene gikk helt etter planen, der var perioder med Safety Car, men jeg klarte å beholde roen og bygge opp ledelsen igjen etter hver omstart, fortsetter han.

– I race tre gjorde jeg en kanonstart og hadde en ledelse på tre sekunder etter første runde, mens Petecof som leder mesterskapet fikk en elendig start og var helt nede på 30. plass. Men så ble det rødflagg og omstart.

– Denne gangen gikk ikke starten bra. Jeg kvelte nesten motoren, fikk trykket inn clutchen i siste liten, men var nede på sjetteplass. I andre sving var det noen sammenstøt mellom bilene foran meg, så jeg valgte innerspor og tok meg opp til posisjon to.

– Jeg tok raskt igjen lederen, men slet med understyring hver gang jeg kom nær nok til å angripe. På siste runde begynte det å regne. Jeg kom opp på siden av ham, men han så ut til å ville kjøre inn i meg, så jeg trakk meg og tenkte det var bedre å trygge andreplassen.

– Vi har tettet avstanden til teten gjennom helgen, og det var oppgaven jeg hadde. En helg jeg er godt fornøyd med, konkluderer Dennis Hauger.

Med helgens poenghøst avanserer Dennis Hauger til andreplass i mesterskapet, bak ledende Petecof. Allerede neste helg kjøres neste runde i mesterskapet, med tre løp på østerrikske Red Bull Ring. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: