Bentley : Bentleys fremtidsvisjon - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Bentleys fremtidsvisjon
Det går ikke upåaktet hen når luksusmerket Bentley runder hundre år. I dag har de vist en selvkjørende konseptbil. Men du får lov å kjøre den selv også.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

EXP 100 GT Concept demonstrerer hvordan Bentley ser for seg fremtidens luksuriøse Grand Tourer, både med hensyn til design og teknologi. Selvsagt er den selvkjørende og utslippsfri, men du kan selv ta over styringen når du måtte ønske.

Batteripakken inneholder ifølge Bentley neste generasjon teknologi med inntil fem ganger energitettheten som er mulig med dagens batterier. Det gir konseptbilen en rekkevidde på 700 kilometer.

Det mangler heller ikke på ytelser – bilen tar deg til hundre på under 2,5 sekunder og den potensielle toppfarten er på hele tre hundre.

På tross av massive mål med en lengde på 5,8 meter og bredde som en middels stor bobil, 2,4 meter, har Bentley klart å holde vekten nede på anselige 1900 kg.

Når sjåføren ønsker å slappe av tar den digitale assistenten over kjøreoppgavene. Samtidig gir den nyttig informasjon om severdigheter underveis, og gir råd om alternative veivalg dersom trafikken tetter seg.

Kommunikasjon mellom «føreren» og den digitale assistenten foregår gjennom tale eller håndbevegelser.

I selvkjøringsmodus oppdager AI-systemet sinnsstemningen til den som sitter bak rattet, og hvis vedkommende trenger hvile dimmes den innvendige belysningen. Føreren kan selv velge mellom fire modi, eller velge sine egne preferanser på ulike felter.

(saken fortsetter)

Bærekraft har vært et tema under utviklingen av EXP 100 GT. Lakken er for eksempel utvunnet fra resirkulerte risskall, og det lærlignende trim-materialet er et biprodukt fra vinindustrien.

Bentley har sågar utviklet en egen duft for interiøret i samarbeid med det miljøbevisste selskapet 12.29 – en duft som inneholder snev av sandeltre og mose.

Bentley er klare på at konseptbilen aldri skal realiseres, men de sier designelementer herfra vil finne veien til fremtidige produksjonsmodeller. Det samme gjelder teknologien – de har allerede hintet om en elbil med rekkevidde på over 600 kilometer innen 2025. 

De har nettopp fornyet Continental og Flying Spur, så dagens avduking er bare ett av mange elementer i anledning merkets 100-årsjubileum.

Les Jon Winding-Sørensens hyllest til Bentley Continental

Det passer jo fint inn feiringen at vi nå for første gang også har fått på plass en norsk Bentleyforhandler

Les også: Bentley overgår seg selv

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: