Andreplass i 6-timersløp - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Andreplass i 6-timersløp
Møller Bil Motorsport kjørte inn til en andreplass i TCR-klassen i helgens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Teamet tapte tid på en punktering, men da også flere av konkurrentene opplevde tekniske problemer ble det likevel en god plassering.

Lørdagens løp i VLN-mesterskapet var det årlige 6-timersløpet, som også blir sett på som det mest prestisjefylte løpet i det tyske langdistansemesterskapet.

For helnorske Møller Bil Motorsport var det årets andre løp med deres Audi RS3 LMS som går i TCR-klassen. Dessverre var det bare påmeldt fire biler i TCR-klassen i dette løpet, mens flere TCR-biler var påmeldt i andre klasser.

– Vi ønsker selvsagt så mange TCR-biler som mulig til start og trigges av tøff konkurranse. Derfor er det synd noen velger å kjøre andre klasser, og vi kjenner ikke til årsaken. Men vi måtte uansett ha fokus på våre arbeidsoppgaver og de konkurrentene vi hadde i klassen. Det var også de antatt beste TCR-teamene i VLN, sier teamsjef Marius Misfjord.

Under kvalifiseringen lørdag morgen regnet det kraftig, og det var Mathilda Racing med Seat som var raskest, to sekunder foran Møller Bil Motorsports Audi. De to Golfene fra fotballspilleren Max Kruses team fikk problemer, men reparerte bilene før start.

Det var Kenneth Østvold som startet løpet, og han gikk raskt opp i ledelsen på den våte banen. Ganske raskt tørket det opp, og han måtte inn for å bytte til slicks.

Møller Bil Motorsport lå fortsatt i ledelse da Anders Lindstad tok over, men Lindstad var uheldig og fikk en punktering. Dette gjorde at de norske gutta falt ned til tredjeplass.

Håkon Schjærin kjørte det nest siste passet og holdt tredjeplassen før Atle Gulbrandsen tok over til slutt.

Avstanden til konkurrentene var da for stor til å hentes inn, men like før mål fikk Golfen til Max Kruse Racing på andreplass problemer og måtte bryte. Dermed ble andreplassen overtatt av det norske Audi-teamet.

– En punktering er sånn som skjer, og noe ingen kan lastes for. Rett og slett uflaks, og uten den tror jeg vi kunne ha kjempet om klasseseier. Men vi kom til mål, og ble belønnet med en andreplass. I racing gjelder definitivt uttrykket «to finish first, first you have to finish». Nå ble det ingen førsteplass på oss, men vi berget en god plassering takket være en bil som holder hele veien til mål, og et fantastisk team som ikke gjør noen feil, forklarer Misfjord.

Lørdagens løp markerte også starten på høstsesongen for Møller Bil Motorsport, som skal kjøre alle de fire resterende VLN-løpene. Det neste løpet går 7. september, og varer i fire timer.

Da er det Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Atle Gulbrandsen som skal kjøre. Den 28. september og 12. oktober tar Anders Lindstad plassen til Gulbrandsen, mens Gulbrandsen er tilbake igjen bak rattet under årets siste løp den 26. oktober.

– Atle er en travel mann, og har bedt om litt ekstra tid til familie og jobb i høst. Det har vi forståelse for, og vår fjerdesjåfør Anders Lindstad har gjort en så god jobb i de løpene han har kjørt de siste årene, at vi vet at vi har en veldig god erstatter i ham, avslutter Misfjord.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: