Peugeot : Mot nye tider på Le Mans - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Mot nye tider på Le Mans
I helgen ble et forsinket 24-timersløp kjørt på Le Mans – selvsagt uten publikum, slik vi har vent oss til i år. Likevel benyttet Toyota og Peugeot anledningen til å gi oss et glimt av fremtiden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Det var under 24-timersløpet i 2018 FIA, sammen med Automobile Club de l’Oest (ACO), første gang presenterte sine planer om skrive nye regler slik at de stygge prototypene i den øverste divisjonen, LMP1, kan bli erstattet av såkalte «Hypercars».

Hvis jeg har oppfattet riktig og det ikke blir ytterligere utsettelse var årets løp det siste hvor de «gamle» bilene ble kjørt.

Toyota var først ut med å vise en prototyp på hvordan fremtiden kan se ut, og i år hadde de med seg en forsmak på hva vi har i vente.

Deres GR Super Sport Hypercar gjorde en oppvisningsrunde på banen med Toyota-fører Alex Wurz bak rattet, og bilen var for anledningen takløs – det blir ikke den endelige raceren, for regelverket tilsier at den nye generasjonen biler skal være med tak.

Samtidig fortalte Peugeot at de gjør seg klar for deltagelse i den nye klassen fra 2022, så da slipper heldigvis å være eneste bilprodusent i klassen, slik de har vært de siste årene etter at Porsche og Audi forsvant.

Peugeots bil er foreløpig på et svært tidlig stadium, men de forteller at de snart har klar en 1:1 modell som kan starte testingen i vindtunnel.

Den franske løven forteller at bilene i den nye toppklassen blir lenger og bredere enn dagens deltagere, henholdsvis 5 (opp fra 4,65) og 2 meter (fra 1,90).

Bilene skal være hybride og ha firehjulsdrift med maks effekt på 500 kW (680 hk).

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: