Toyota : Toyota kjører Le Mans på gata - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Toyota kjører Le Mans på gata
Dette er moro. Først bekrefter Toyota at de har tenkt å fortsette i den råeste klassen på Le Mans. Bravo! Deretter viser de oss antydninger av en bil basert på raceren. Dobbel-Bravo!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Toyota fortjener masse applaus for at de ikke gir opp den største klassen på Le Mans, nå som alle andre stikker av for å ofre seg med litt mer pinglete sysler.

Men enda morsommere er det når Toyotas racing-arm, Gazoo Racing, forteller at de har ikke tenkt å la Mercedes-Benz være alene med sitt Project One-opplegg.

Det har lenge vært snakk om at Gazoo skulle bli en egen merkevare, slik som AMG er i Mercedes-sammenheng. Og hvis det er denne veien de har tenkt å gå, kan jo dette bli ganske morsomt.

Shigeki Tomoyama, Gazoo-sjefen bekreftet vel egentlig det da han sa at «det er planer om å utvikle sportsbiler fra våre aktive racerbiler».

Og han føyde til at «selv om det vil ta litt tid før dere kan sette dere bak rattet her, håper jeg denne GR Super Sport Concept vil gi dere en følelse av hva vi ønsker å få til med våre neste-generasjon sportsbiler».

Det er disse bildene vi foreløpig er blitt tildelt, nesten uten tekniske data. Men det er nok å sammenligne med Project One, så ser man at her forfølger man det samme målet. Enorm kraftpakke, det forteller de store lufteåpningene om, og maks aerodynamisk marktrykk.

Det er egentlig ikke overraskende hvor like de to bilene er. Når man begynner å bevege seg i de grenseområdene disse bilene sikkert er beregnet for, er det ingeniørene og vindtunnelene som i stadig større grad overtar designerens rolle.

Og disse computerprogrammene teknikerne bruker, har en kjedelig tendens til å komme frem til identiske svar på identiske spørsmål.

Det eneste vi vet om spesifikasjonene er V6 motor på 2,4 liter pluss THS-R Hybrid (ren racing-oppskrift) med til sammen 1000 hk – litt på syd-siden av hva AMG har antydet for Project One.

Jo – og så kjenner vi dekkdimensjonene: 330/710R18 foran og bak – (det tyder på harmoni i konstruksjonen) på 18 x 13 J felger.

Det vekker ikke så stor oppsikt når biler som dette kommer fra spesialistene som Ferrari eller Aston Martin, eller McLaren. Det får en helt egen smak når det er aksjonæreide storvolum-fabrikker som Mercedes eller, i enda større grad, Toyota dukker opp med slike ideer.

Men, vær så snill, si at det ikke er sant! Det påstås at bilene i dette programmet skal få betegnelsen: GRMN. Det skal visstnok stå for Gazoo Racing Masters of the Nürburgring».

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: