EuroNCAP og språklig mangfold - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
EuroNCAP og språklig mangfold
EuroNCAP har begynt å teste sjåførassistenter. Det som var mest interessant der er hva bilfabrikkene finner på å kalle systemene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Sammen med den italienske bilklubben ACI har EuroNCAP utarbeidet en test for automatiserte kjøre-systemer. Såkalte sjåførassistenter.

Det er mulig det er veldig interessant, personlig har jeg det slik at det beste assistentsystemet er det jeg klarer å slå av med en gang, uten å sjekke instruksjonsboken først, men det er sikkert andre som lever høyt på at bilen og assistentene har fått topp karakter.

I følge EuroNCAP har de utviklet en dedikert test- og vurderingsprotokoll som er delt inn i to klare temaer: Evnen til assistanse, basert på balansen mellom førerens innsats og systemets. Og om sikkerhets-backup.

Det sier meg egentlig ikke mye det heller, men når jeg så leser listen over de ti første bilene (tror jeg) som er testet, slår det meg igjen i hvor stor grad bilprodusentene bruker denne type innslag til å lage nye, fancy slagord-uttrykk.

I realiteten har vi de samme systemene som i stor grad er, eller skal bli, obligatoriske. Er det ikke da nok bare å kalle dem støttesystemer for eksempel?

Men nei. Det selger åpenbart ikke, så her skal du se hva som selger – eller hva fabrikkene har valgt å kalle disse tryllestavene som svinges over den udugelige bilen og den enda mer udugelige sjåføren.

Audi:

Adaptive Cruise Assist

BMW:

Driving Assistant Professional

Mercedes-Benz:

Active Distance Assist DISTRONIC with Active Steering Assist

Nissan:

ProPilot

Peugeot:

Drive Assist Plus

Renault:

Highway and Traffic Jam Companion

Tesla:

Autopilot

Volvo:

Pilot Assist

VW:

Travel Assist

Med andre ord: det er helt forståelig dersom du blander Driving Assistant Professional med Pilot Assist. Ikke la en selger mobbe deg for det. Ikke la ham forsøke å fortelle at forskjellen er så stor heller.

Spør heller om hvordan du gjeller assistenten.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: