GTO fra ikke-Ferrari - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
GTO fra ikke-Ferrari
Det er et spørsmål hvordan forholdet mellom GTO Engineering og Ferrari-fabrikken blir nå. Denne engelske Ferrari-spesialisten har nemlig bestemt seg for å bygge en GTO-kloning.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er bare et par måneder siden Ares vant en merkevaresak mot Ferrari https://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=53720 der denne lille skredderen i Modena fikk retten med på at Ferrari slett ikke har eneretten til GTO-navnet på biler.

Ares ville nemlig bygge en GTO, det ville ikke Ferrari at de skulle.

Nå vil GTO Engineering også bygge en bil. Og de renderingene de har lagt ut ser ut som om noen har lagt matpapir oppå bildet av en av de noenogtyve GTO-ene som finnes, og så tracet det hele med en myk blyant. Og deretter endret noen småting

Nå sier ikke engelskmennene at de også skal kalle bilen GTO. Foreløpig nøyer de seg med å si at kodenavnet er Moderna. (Kanskje de skulle valgt et annet akkurat nå som Moderna er på nippet til å vinne Korona-vaksine-krigen?)

Men det er vanskelig å komme fra at det står GTO bakpå den stutte hekken.

De eneste detaljene de gir er at de planlegger en bil på under 1000 kg, med plass til to pluss bagasje, og en V12-motor med manuell girkasse. En bil som skal gjenskape noe av seksti-tallet – selvfølgelig.

Du får også beskjed om at hvis du vil kjøpe en, så ringer du 0044 118 940 1101, da kan du visstnok også få en idé om prisen.

GTO Engineering er i stand til dette. For det første er det en uendelig rekke klassiske Ferrarier som har gått gjennom både verkstedet og salgslokalene deres. Og for det andre har de nettopp gjennomført en annen bygg-det-selv-øvelse. Der de har bygget gjenfødte versjoner av den klassiske 250 SWB.

Man kan trygt regne med at denne nye blir noe av det samme. 18 måneder å bygge, 300 timer bare å bygge motoren, og en pris i den øvre deles av det seks-sifrede.

Det blir et helt nytt chassis, stålrørsramme på aluminiums-plattform og et karosseri i kullfiber. Selv om det presiseres at dører og panser blir i aluminium.

Det blir eksos som møter dagens krav, og alle lykter skal oppdateres med moderne elektroniske komponenter.

Men som man ser, karosseriet ligger et stykke unna den klassiske GTO-en. Ikke fullt så aggressiv. Double bubble taket er egentlig ganske GTO-fjernt, og hjulene er vel mer D-Type enn Ferrari.

De tre luftinntakene foran på panseret er derimot nesten et GTO-varemerke.

Er det et tegn i tiden at det er så populært å rekreere?

Det hadde vært morsomt hvis noen skapte noe virkelig nytt en dag, også.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: