Meyers buggier lever videre - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Meyers buggier lever videre
Det er snart 60 år siden Bruce Meyers bygde sin første Boble-baserte Buggy. Og skapte en global dille. Nå er det noen andre som overtar.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Beach Buggies lever åpenbart evig.

Det som startet som en California-dille, først og fremst med utgangspunkt i Bruce Meyers fiberglass-badekar, Manx het de, på Boble-plattformer som debuterte i 1964.

Imitasjoner har dukket opp med jevne mellomrom over hele verden, og ofte på mindre passende understell enn Bobler. 

Til og med Volkswagen selv har jo nylig minnet oss om fenomenet, da de lekte seg med et konsept de kalte ID.Buggy. Dessverre blir den allikevel ikke noe av, så vi må fremdeles holde oss til Manx i California.

Nå er imidlertid historien litt mer komplisert enn et skall oppå en råtten Boble. De fantes faktisk før Manx også, men var tunge og ikke spesielt morsomme på sandstrendene i California.

Det var der Bruce Meyers dukket opp. Han bygget et selvbærende fiberglass-skall der han festet drivlinje og opphengning. Plutselig hadde han et kjøretøy som ikke veide noe og som fløt oppå sanden, gikk så sanden sprutet og kom seg frem overalt.

Instant suksess.

Meyers og kona har fremdeles #1 – Lille røde

Men billige var de ikke, så etter den første serien gikk han Samvirkelag-veien og bygget nye karosserier som bare skulle monteres oppå VW-plattformer som var kuttet til kortere akselavstand.

Men tiden ble det komplette byggesett. Nye understell. Spesiell opphengning og muligheter for flere drivlinjer. 

Du kunne bygge dem selv eller hente en ferdigbygget bil. Også i dag kan du starte på drømmen med et skall for et par tusen dollar, dersom du har en skikkelig donor-bil stående på låven.

Det skal jo tilføyes at det ble også noen hikk underveis. Andre som overtok, og Bruce som etter hvert startet nytt selskap

Og fra i år må du kjøpe den «originale» Manx av andre enn Bruce.

På tampen av fjoråret solgte han hele butikken sin til et investeringsselskap. Man kan kanskje forstå det, han er 94 år.

Men heldigvis har han solgt til noen som virker som hel ved. Philip Sarofin står i spissen for kjøperne, en ikke ukjent klassisk bilsamler. Og han har allerede satt Freeman Thomas i spissen for selskapet.

Thomas, en bildesigner med mange ikoniske biler bak seg – blant annet Concept 1 – den som senere ble New Beetle og etter den: den som ble Audi TT.

Bruce og kona, Winnie, skal imidlertid være tilknyttet selskapet. Først og fremst for å holde registeret vedlike. Meyers har tatt «original»-spørsmålet like alvorlig som Ferrari og Porsche og utsteder original-sertifikater til alle dem som fortjener det. 

Også her snakker vi om en markedsverdi som blir stadig mer interessant.

Og et bilmerke og et begrep som forhåpentlig kommer til å leve lenge ennå.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: