Land Rover : Designet sin egen bårebil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Designet sin egen bårebil
Den bilen Prins Philips kiste blir fraktet på nå lørdag er en Land Rover med spesielle begravelsesfinesser, designet av prinsen selv for 18 år siden.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

‘Gun bus’ kalte han den – den spesielle Land Rover Defenderen som han fikk modifisert etter egne ideer i 2003.

Bilen har hele tiden vært sentral i Operasjon Forth Bridge – kodenavnet for hertugens eventuelle død.

I den planen lå det også an til at kisten skulle kjøres fra Wellington Arch i London sentrum til Windsor, slik at mange kunne få se kortesjen og den spesielle bilen. Men nå kommer det hele til å skje inne på Windsor-området. Forhåpentlig med god TV-dekning.

Bilen er en Defender TD5 130 levert som et cab-chassis i 2003. Det sies at det flate planet bak, med de helt spesielle stopperne som skal hindre kisten i å bevege seg, var designet av prins Philip.

Det var også han som fikk bilen lakkert om fra den opprinnelige Belize-grønne til den spesielle Dark Bronze Green – ofte brukt på militære Land Rovere.

Hjulkapsler i samme farge og den svarte fronten var også hans idé. 

At den ikke har registreringsskilt, vil nok ikke by på problemer denne gangen.

(saken fortsetter)

Alle hertugens ideer ble utført på Land Rover-fabrikken i Solihull der han og kona hadde tette forbindelser.

Det er utallige bilder av Dronning Elizabeth med skaut bak rattet i en Land Rover i terrenget på en av eiendommene. Og en praktfull historie forteller om hvordan hun fikk en automatgiret Land Rover en gang, som han kjapt returnerte til fabrikken for å få montert en manuell kasse i stedet.

Se her hvordan SniffPetrol (følger du ikke den på Insta går du glipp av noe stort) med åpenbar kjærlighet «siterer» Dronningen:

«One doesn’t know anything about cars,” she murmured. “That’s perhaps why one sticks with this old Range Rover of the L30-shape, though of course the codename changed to L322 for these later models with the twin-turbocharged V8 diesel developed as part of the Lion engine programme formed as a co-operation between Ford and PSA, though naturally the French side never had much use for this larger unit as they lack a longitudinal-engined vehicle architecture.”

Prins Philip var ikke mindre interessert i biler han. Han var sentral både i bilindustri og bilsport, men kjørekarrieren ble avsluttet litt trist.

For to år siden, 97 år gammel, møtte han en Kia med sin Land Rover. Han og bilen veltet ned i grøften, de to i Kiaen fikk behandling for lettere skader på sykehuset etterpå.

Prinsen sendte et håndskrevet brev til de to og var åpenbart litt rystet av hendelsen. Rett etterpå leverte han inn førerkortet sitt.

Sin siste kjøretur får han i hvert fall oppleve i en av yndlingsbilene.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: