Ford : Ford gjør seg klar for nye rallyregler - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Ford gjør seg klar for nye rallyregler
Ford benytter Goodwood-festivalen til å vise en prototyp på neste års rallybil. De overrasker med å bytte ut Fiesta med Puma.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Fra 2022 innfører FIA et nytt reglement som pålegger rallybilene i dagens WRC-klasse å bli hybride. Dessuten bytter klassen navn til Rally 1 og kostnadene skal kuttes ved å benytte flere komponenter fra produksjonsbilene.

Den nye rallybilen er utstyrt med neste generasjons hybride drivlinje som sømløst kombinerer kreftene i dagens turboladede 1,6-liters EcoBoost bensinmotor med en 100 kW (136 hk) elektrisk motor og et batteri på 3,9 kWt.

– Samtidig som Ford skal elektrifisere fremtiden, har også denne typen konkurranser vært viktig for utviklingen av innovasjoner som i dag brukes i våre vanlige bilmodeller. Med M-Sport Ford Puma Rally1 vil hybridteknologien stilles på den ultimate prøve og vise at dette er en teknologi som kan levere ytelse og kjøreglede i massevis, sier Global Director i Ford Perfomance, Mark Rushbrook.

I løpet av første halvdel av 2026 skal 100 prosent av Fords personbilbilmodeller i Europa tilbys som helelektriske eller ladbare hybrider. I 2030 forventer de at alle personbiler de skal selge i Europa vil være helelektriske.

Den elektrifiserte Puma Rally1 prototypen, som er utviklet av Fords samarbeidspartner på rally siden 1997, M-Sport, får sin debut i det berømte bakkeløpet i Goodwood fra 8. juli til 10. juli.

Bilens skal rattes av M-Sport Ford WRT-føreren Adrien Fourmaux og testfører Matthew Wilson, sønn av Malcolm Wilson som eier M-Sport. Deretter vil den bli brukt som utviklingsbil før 2022-sesongen.

Tidligere i år annonserte M-Sport Ford en 3-års avtale om å introdusere hybridteknologi helt i toppen av internasjonal rallysport. Den nye ladbare hybriden vil levere ytelse i toppnivå for konkurranser og samtidig kunne kjøres mellom fartsetappene på ren elektrisitet.

Hybridsystemet til Puma Rally1 tar i bruk de samme prinsippene som produksjonsvarianten Puma EcoBoost Hybrid bruker i dag.

Drivlinjen fanger opp energi som vanligvis forsvinner i forbindelse med bremsing og «coasting» og lagrer denne i et batteri som kan brukes til å kjøre mer drivstoffeffektivt eller gi en ekstra boost til ytelsen.

Puma Rally1 kan levere så mye som 100 kW i flere slike «booster» i opptil 3 sekunder når det er behov for det i konkurransen.

FIA WRC Rally1-bilene skal kjøres på fossilfritt drivstoff fra 2022 sesongen. Drivstoffet er en blanding av syntetisk og nedbrytbare elementer og vil være 100 % bærekraftig.

– Den nye æraen for WRC-biler er en av de største teknologiske sprangene innenfor WRC til dags dato. Med introduksjonen av hybridsystemet vil bilene få enda mer ytelse, sier M-Sport-sjef Malcolm Wilson.

– Skiftet til Puma er også veldig spennende. Dette er et navn som allerede har tradisjoner fra rallysporten. Bilen ser helt fantastisk ut, og vi gleder oss til å stille til start i klassikeren Monte Carlo Rally tidlig i 2022, legger han til.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: