Maserati Gran Turismo: Første elektrifiserte Maserati - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Første elektrifiserte Maserati
SPIONBILDER: Her er første bilder av en ny generasjon av Maseratis klassiske kjøremaskin.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

GranTurismo er en over 70 år gammel betegnelse hos Maserati, men du får ikke tak i den ny i dag. Forrige generasjon gikk etter 12 år ut av produksjon i 2019.

Men nå er en ny GranTurismo under utvikling, og her er de første bildene av den ekte varen, om enn godt kamuflert.

Regn med at nykommeren får tilsvarende proporsjoner som forgjengeren, men vi ser av bildene at den får mykere linjer og trekk fra supersportsbilen MC20.

Fra offisielt hold er det klart at GranTurismo blir Maseratis første elbil, men denne prototypen har forbrenningsmotor, så fremtidige kunder kan nok velge drivlinje etter eget ønske. Noe annet ville være altfor risikabelt for den italienske luksusprodusenten.

Under panseret på denne prototypen mener våre kilder Maseratis 3,0-liters V6 med twin turboteknologi ligger – motoren som debuterte i MC20 – trolig utstyrt med mild eller ladbar hybridteknologi.

Det viktigste for fremtiden er imidlertid den elektriske drivlinjen som etter GranTurismo vil finne veien til alle Maseratis modeller.

Maserati har gitt den nye drivlinjen betegnelsen Folgore, som er italiensk for «lyn», og den vil kombinere én motor på framakselen med to på bakakselen. Det betyr potensiale for masse muskler og firehjulsdrift.

Trolig skal bilen vises offentlig mot slutten av inneværende år, men det tar nok minst et år før den er tilgjengelig i salg. En GranCabrio vil trolig følge et års tid etter coupéen.

Foran nye GranTurismo i lanseringskøen ligger Grecale – en SUV med nært slektskap til Alfa Romeo Stelvio som vi omtalte for noen uker siden.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: