Heder til Andreas Bakkerud - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Andreas Bakkerud har fått Bilsportforbundets fortjenstmedalje i gull. Medaljen ble overrakt av president Finn Eirik Eilertsen under NMK Bergens 100-årsjubileum.
Heder til Andreas Bakkerud
Andreas Bakkerud (30) er hedret med Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull. Medaljen fikk han tildelt under NMK Bergens 100-årsjubileum lørdag.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Selv om det var Bakkeruds klubb som sto i fokus i Bergen lørdag, ble det også mye oppmerksomhet til årets Europamester i rallycross.

Andreas Bakkerud startet sin bilsportskarriere med gokart da han var åtte år gammel. I 2008 tok han steget over i rallycross. I 2009 fortsatte han i rallycross, med en ny og bedre Peugeot 206.

Han satset på Norgesmesterskapet i supernasjonal inntil 1600 ccm, og endte opp med NM-sølv. I tillegg kjørte han enkelte EM-runder i divisjon 1A og tok en andreplass i den polske runden.

Da den ambisjonsrike bergenseren først hadde fått smaken på internasjonal rallycross, ble det full satsing. Andreas Bakkerud har tilhørt den ypperste eliten i rallycross i en årrekke.

Han tok sin første EM-bronse som 19-åring i 2010, i klassen som da het Divisjon 1A. Første EM-tittel i rallycross tok han i 2011, i klassen Super1600. Det gjorde også at han ble kåret til Årets Bilsportutøver i Norge. I 2012 forsvarte han sin EM-tittel i samme klasse.

Fra 2013 har han kjørt i toppklassen Supercar. Første året endte han på fjerdeplass i EM i en Citroën. Fra 2014 ble det VM-status i rallycross, og Bakkerud var også der med i toppen. Det ble femteplass i første sesong før det ble fjerdeplass, kun to poeng fra bronse året etter.

I 2016 kom første VM-medalje i toppklassen. Bakkerud tok bronse, ett poeng fra sølvet. 2017 ble hans siste sesong med Ford, og det endte med en sjetteplass sammenlagt. I 2018 kjørte han Audi, og det endte med bronse i VM.

Også i 2019 satt han i en Audi og det endte med VM-sølv etter en fantastisk spennende avslutningsrunde i Sør-Afrika der Bakkerud tapte gullkampen med absolutt minst mulige margin. I 2019 ble han igjen kårets til Årets Bilsporetutøver i Norge.

I fjor ble det en, til Andreas å være, beskjeden 7. plass i VM i en Renault Megane. I år ble det altså EM-gull i Skoda Fabia for Team Norway-føreren. Årets gull kom ti år etter det første, og fortsatt er Andreas Bakkerud bare 30 år gammel og den yngste som har fått NBFs fortjenstmedalje i gull.

Andreas Bakkerud har i mer enn ti år vært en del av talentutviklingsprogrammet til NBF og etter hvert Team Norway – Norges raskeste landslag. Han vant den prestisjefylte konkurransen Bilsporttalentet i 2010. Han har tidligere også fått utmerkelsen Gullrattet for sine prestasjoner.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: