Absolutt raskeste Koenigsegg - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Absolutt raskeste Koenigsegg
Koenigsegg har nå laget en ny bil til eget bruk – Jesko Absolut blir deres aller kjappeste. Hvis ikke de ombestemmer seg da.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Dette er første ferdige bilen etter preproduksjonsutgaven Jasko Attack som de viste i fjor. Nykommeren med betegnelse Graphite Grey Jesko Absolut er pyntet med oransje striper.

Bilen er utstyrt med en 5-liters twin-turbo V8 som kan levere inntil 1600 hestekrefter og 1500 newtonmeter gjennom en 9-trinns Lightspeed girkasse og skal være i stand til å nå en «uhørt toppfart». Da har de vel tenkt å sette ny rekord igjen da?

– Absolut kommer av at dette er den absolutt raskeste Koeningsegg vi noen gang kommer til å lage, sier Christian von Koenigsegg.

Det høres ut som en risikabel påstand for en mann som i årevis har levd av å sette rekorder.

– Bilen føles veldig naturlig å kjøre. På grunn av de sømløse girskiftene både opp og ned, skjer alt bare mye raskere. Ingen forsinkelser, og den oppfører seg akkurat som du ønsker, sier selskapets testfører Markus Lundh.

– Vi har brukt tusenvis av timer på CFD-kalkulasjon og vi har strømlinjeformet bilen, ikke bare med hensyn til aerodynamikk og design, men også for å oppnå maksimal stabilitet i høye hastigheter. Resultatet er en Cd-verdi på 0,278.

Graphite Grey Jesko Absolut blir en offisiell testbil for den lille svenske superbilprodusenten, så vi får nok snart flere data.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: