Herlige Hennessey

Vet du hvor kjapt det er mulig å kjøre en stasjonsvogn med juletre på taket? Hennessey har svaret.

Publisert

Jeg er sikker på at John Hennessey driver dønn seriøs business. Han har tross alt drevet firmaet sitt i 30 år og har i dag mer enn 60 ansatte. Men jeg er like sikker på at de som jobber der har mye moro.

Vi har skrevet mange saker om Texas-baserte Hennessey og prosjektene hans. Sist da han presenterte sitt Project Deep Space – en sekshjuling han har lovet vi skal få vite mer om i årene fremover.

Han er i sluttfasen med å utvikle superbilen Venom F5 som kan bli verdens raskeste med toppfart på over 480 km/t.

Og det var under en nylig test av superbilen at han fikk ideen til dette stuntet. Han lånte «konebilen» – en 800-hesters Audi RS6 Avant og fikk en profesjonell kjøreinstruktør fra Ford Performance Driving School, Spencer Geswein, til å sette seg bak rattet.

– Vi sjekket først hva konas bil klarte uten juletre og fikk speedometernåla opp i 205 mph (330 km/t). Så startet vi julefeiringa ved å feste treet på taket – og til vår overraskelse fikk vi kjerra opp i 183 mph (295 km/t) på tross av den økte luftmotstanden, sier John Hennessey.

– Dette var en artig måte å avslutte testen med Venom F5 på. Tross alt, hvem trenger vel reinsdyr når kona har en slede med 800 hester, sier han med glimt i øyet.

Kos deg med videoen, og ikke minst godlyden i konebilen.

Du finner flere videoer på Hennesseys YouTube-side

Powered by Labrador CMS