Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3

Bentleys GT3 nærmer seg

Volkswagen har et større Le Mans engasjement enn noen andre. Audi, selvfølgelig, så kommer Porsche med en ny LMP1, og nå er det Bentley som letter litt mer på sløret.

Publisert Sist oppdatert

Det var på Paris-utstillingen i fjor høst at Bentley overrasket med å fortelle at de hadde GT3-planer for sin store Continental. Det virket egentlig ganske uvirkelig – bilen er ruvende og kanskje ikke blant de letteste – selv når vi snakker luksussegment og ikke racerbil.

Nå har imidlertid Brian Gush kommet med flere detaljer. Han er Bentleys sjef for Motorsport og har i hvert fall merkets Le Mans-seier i 2003 på CV’en sin. Og er klar til å bli ganske bestemt dersom du antyder at den bilen bare var en Audi med nytt navn. (Helt klart: det er å gjøre engelskmennene stor urett. Den bilen var en genuin Bentley.)

Han har riktignok ikke detaljer om hvor bilen skal vise hva som bor i den, eller hvem som skal kjøre den, men han forteller at arbeidet går fremover, først og fremst ved hjelp av M-Sport (Les bl.a. Qatar M-Sport WRC team for Ford).

LES OGSÅ: Bentley på banen

Der har de skrelt bilen fullstendig. Parallellogram foran og bak, dempere som kan justeres i alle dimensjoner og racingbremser er noen av de nye elementene. Et skikkelig racingbur er også interessant, ikke minst fordi det ifølge M-Sport dobler stivheten til karosseriet.

Nå er nok ikke den opprinnelige stivheten svekket, på tross av en dramatisk slankekur. Så langt, blir vi fortalt, har man funnet og fjernet 1000 overflødige kilo om bord på denne bilen.

Et eksempel: De solide og ganske møbelsnekrede dørene er erstattet med dører, med fullt sidekollisjonsvern selvfølgelig, i kullfiber. De veier bare 12 prosent av originalen!

Vi får også vite at man har bestemt seg for å bruke V8-motoren. Den twinturbo 4-liters-enheten som dukket opp i fjor. Vi regner vel med at det er forbruket som har gjort at denne ble valgt. I utgangspunktet krever dens 500 hester bare 40 prosent av det drivstoffet W12-motorens 567 hester har behov for.

Tallene blir selvfølgelig helt annerledes når motoren befinner seg i racingmodus – men hva det vil si aner vi foreløpig ikke. Verken hvordan den vil være bygget opp eller hvilken ytelse den vil by på.

Gush lover at de snart er inne i prøvekjøringsfasen, så da kan det umulig ta for lang tid før vi får vite mer om selve racingprogrammet heller.

Men hva som er helt klart: det er for seint å feire ti års jubileet for Le Mans-triumfen med denne bilen nå. Men du kan se deres mimrevideo her:

Powered by Labrador CMS