Verdens største Cadillac-parade
Verdens største Cadillac-parade
Verdens største Cadillac-parade
Verdens største Cadillac-parade
Verdens største Cadillac-parade
Verdens største Cadillac-parade
Verdens største Cadillac-parade
Verdens største Cadillac-parade

Rekorden kom hjem

Vi fortalte for en stund siden om noen ildsjeler som ville sette en Cadillac-parade-rekord. Gjett om de klarte det - 298 Caddies etter hverandre.

Publisert Sist oppdatert

Det startet som en blanding av å hedre Cadillacs grunnlegger og å hente en ultra-amerikansk rekord hjem fra, av alle steder, Nederland.

Flatlandsfolket hadde nemlig greid å samle 102 Cadillac til en lang parade en gang og til og med fått episoden med som en verdensrekord hos Guinness.

Det syntes innbyggerne i lille Barton, Vermont, var for ille. De visste at grunnleggeren av Cadillac, Henry. M. Leland, var født der, og derfor syntes de at de burde ha rekorden.

De fikk Cadillac i Detroit til å investere det som var nødvendig for å engasjere Guinness, og så dro de i gang innkallingsmaskinen sin. Så effektiv var den at til og med her i Norge, på BilNorge (LES HER) gikk budskapet ut.

Nå kom det vel ikke noen norske Cadillacs til samlingen, men de klarte seg allikevel. 298 biler endte det hele opp med, av de fleste størrelser og årganger. Den eldste var en F-modell fra 1905 – da var firmaet bare tre år gammelt.

Toppfolk fra Detroit var på plass da den lokale landbruksutstillingen gikk av stabelen – det var nemlig i forbindelse med den at denne paraden var arrangert. Og sammen med dem satt en rekke mennesker fra Leland-slekten som det er mange av i området.

”De kalte ham presisjons-mesteren fordi han satte så høye krav” fortalte for eksempel David Leland, som klarte å telle seg opp til great great nevø av Henry M. ”Det er moro når vi ser at han blir hedret på denne måten”.

Da blir det vel Lincolns tur neste gang – Henry M. var nemlig mannen bak det merket også.

Det burde være enkelt å sette en verdensrekord for det bilmerket. Det eneste Lincoln jeg kan finne hos Guinness, har med tidligere president Abraham Lincoln å gjøre. Med andre ord: stabler du tre Lincolns oppå hverandre, har du en verdensrekord.

SE VIDEO FRA PARADEN

SE INNSLAG FRA DEN LOKALE TV-STASJONEN WCAX I VERMONT

Powered by Labrador CMS