Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept
Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept
Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept
Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept
Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept
Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept
Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept

Ny AMG-båtsesong

Litt pussig. Den nye Mercedes-AMG GT S-inspirerte skuta får krefter fra Mercury.

Publisert Sist oppdatert

Nå er det vel bare sentimentale bilfolk som rykker til når de hører om Mercury. Og de må ha litt hukommelse, for Ford solgte vel sin siste Mercury helt i starten av 2011.

For alle dere andre er selvfølgelig Mercury båtmotorer. Kanskje først og fremst påhengs, men i dette tilfelle er de ganske innabords:

To DOHC, twin turbo, niliters alublokk, 1550 hk motorer (hvis du får tak i de 116 oktan som Mercury racing spesifiserer, ellers må du nøye deg med 1350 hk fra hver).

De fleste som har fulgt med i Mercedes sin maritime historie på disse sidene de siste sju-åtte årene, vil nok gjette at vi snakker Cigarette her.

AMG har samarbeidet med dem ganske lenge, til de grader at det er ikke så lenge siden de presenterte en 2200 el-hestekrefter båt, i sammenheng med SLS E-cell bilen fra AMG.

Båten som nå har fått et AMG-stempel er Cigarettes 15 meter lange 50 Marauder som nå attpåtil heter GT S Concept.

Foredling
Det er først og fremst på det estetiske AMG-innslagene finnes. Det Solarbeam-gule eksteriøret, og ikke minst det håndbygde interiøret som kommer rett fra skreddersøm-studioet i Affalterbach.

At Mercury nå har montert turboer i stedet for mekaniske kompressorer som før har senket motorstøyen med 20 dB, får vi vite, hvilket sikkert øker poenget med «Pure» JL-anlegget som – i følge Autoblog.com – «has more speakers than Congress».

På den annen side, dersom man skal tilbringe mesteparten av tiden på nordsiden av 160 km/t (er det det som heter 100 knop?), er det ikke sikkert det er så lett å høre etter allikevel. Og det er denne hastigheten som er litt interessant når vi studerer teknikken.

HiTec = lav vekt
For Cigarette sier at takket være teknologioverføring fra AMG, spesielt når det gjelder kompositter og sammenføyning, har de kunnet spare nesten 500 kg på den 6,4 tonn tunge båten.

Men den vektreduksjonen koster ekstra spenn og er ikke noe vits å bestille med mindre du regner med å tilbringe mesteparten av sjøfarten din over de 160.

Ellers vil de ekstra kiloene kunne bidra til merkbar høyere komfort.

Båten har en toppfart på noe over 200 km/t og bruker litt over 60 liter i timen dersom du nøyer deg med ca. 100 km/t.

Er det toppfart du skal bruke, må du regne med nesten en full tank – 570 liter – på en time. Og så er det viktig å huske på at disse motorene ikke har bankesensorer, så du må selv stille inn en bryter for å fortelle om hvor mange oktan du har klart å finne.

Denne båten står utstilt på båtmessen i Florida, og den første er selvfølgelig solgt alt. For 1,2 millioner dollar, ca. 300.000 mer enn det en vanlig Marauder SS koster.

Powered by Labrador CMS