Ora Funky Cat

EuroNCAP

De sikreste smellene i 2022

EuroNCAP har presentert en liste over de sikreste bilene som ble testet i 2022. Her finner vi ikke en eneste europeer.

Hvert år publiserer EuroNCAP en liste over de sikreste bilene innenfor hvert av deres segmenter. Man må score høyt innen alle kategorier – sikkerhet for voksne, sikkerhet for barn, sikkerhet for myke trafikanter og elektroniske hjelpemidler – for å komme med på listen.

Mange blir nok overrasket over at listen er kjemisk fri for europeiske bilmodeller. På den annen side inneholder den to (for oss) ukjente kinesere og to (for oss) velkjente amerikanere.

Hyundai Ioniq 6 som snart er på vei mot Norge vinner kategorien Large Family Car. I kategorien Small Family Car er det kinesiske Ora Funky Cat som står øverst på pallen.

Den har vi foreløpig ikke sett på norske skilter, men kanskje resultatet av kollisjonstesten kan trigge noen til å starte import?

Tesla topper hele to kategorier – Model S er best i klassen Executive Cars mens Model Y er beste Small Off-Roader. Siste topplasseringer stikker Wey Coffee 01 av med som vinner av klassen Large Off-Roader. Den er heller ikke representert i Norge så vidt meg bekjent.

Powered by Labrador CMS