Limousine-innslag fra AMG

Det tok ikke lang tid før Mercedes gjorde oss veldig oppmerksom på at Porsches Panamera Sport Turismo ikke ville bli den eneste sexy firedørs fra Stuttgart i Genève.

Publisert Sist oppdatert
Mercedes-AMG GT Sedan Concept

Den vi selvfølgelig venter på er Project Eins – Hyperbilen som Mercedes-AMG utvikler i tett samarbeid med Formel 1 teamet til Mercedes.

Den er ment å dukke opp i forbindelse med feiringen av AMGs femtiårsdag, men nå ser det ut til at vi kanskje må vente helt i Frankfurt-utstillingen i september med å møte vidunderet.

Imens plugger de et eller annet hull igjen i Genève. For nå dukker denne røde teaser-renderingen opp som skal fortelle oss at i tillegg til mye annet kan vi vente oss en ny sedan, basert på AMGs GT.

Den heter i hvert fall GT Sedan Concept, og i den grad slike forhåndstegninger kan klare å gi noe inntrykk, vil jeg påstå at denne ser ganske innbydende ut.

Egentlig aner vi ikkeno’, men tankene går jo 6-7 år tilbake til den gangen AMG lekte med tanken på å bygge en sedan på basis av SLS-modellen.

Akkurat den ble jo lagt på is, men det er jo ganske sannsynlig at en så god ide har fortsatt å leve i AMG-hovedkvarteret i Affalterbach.

AMG er jo sakte og sikkert i ferd med å opptre som en bilprodusent helt på egne bein, med muligheter, egentlig, til å gjøre hva de vil. Og hvem sier at det ikke er marked for en firedørs, sivilisert superbil (selv om Bugatti ga opp Galibier-tanken for mange år siden)?

Vi vil vite mer om et par dager, så det er ingen grunn til å spekulere for meget. Bortsett fra at det er ganske gøy å ha hatt rett. Og jeg tror at dersom denne blir bygget, vil det skje på toppen av MRA-plattformen som allerede ligger under C- og E-Klassen.

Og at hvis den kommer på markedet, vil den gå rett i strupen på den råeste Panamera og BMWs M6 Gran Coupé. Og da hører det med en twin-turbo 4-liters V-åtter.

Foreløpig ser tegningen ut som den viser en strukket GT Coupé. Jeg er spent på hva den vil vise seg som i virkeligheten.

Powered by Labrador CMS