Porsche Taycan Turbo S setter rekord på Nordsløyfa
Porsche Taycan Turbo S setter rekord på Nordsløyfa
Porsche Taycan Turbo S setter rekord på Nordsløyfa
Porsche Taycan Turbo S setter rekord på Nordsløyfa

Ny runderekord for Taycan

Allerede før den var offisielt i produksjon satte Porsche Taycan en slags rekord på Nürburgring. Nå er tiden forbedret og rekorden formalisert. Bli med på hele runden.

Publisert Sist oppdatert

Det er nokså nøyaktig tre år siden Taycan satte en rundetid på syv minutter og 42 sekunder rundt Nordsløyfa, men siden bilen på det tidspunktet ikke var satt i produksjon, kunne de ikke betegne den som «den raskeste serieproduserte elbil rundt sløyfa».

NIO hadde allerede i 2017 vært vesentlig raskere med sin EP9 prototyp, så Porsche måtte nøye seg med å kalle Taycan for «raskeste 4-dørs batterielektriske bil».

Men det var den gang – nå har de vært tilbake, igjen med testfører Lars Kern bak rattet. Han klarte å barbere tiden med ni sekunder, så den nye rekorden lyder på 7 minutter og 33 sekunder rundt den 20,8 kilometer lange banen. Det er rundt to sekunder raskere enn tiden Tesla oppnådde med sin Model S Plaid i fjor høst.

Bilen var en Taycan Turbo S utstyrt med «performance kit» og dynamisk chassis (PDCC) og var en helt standard bil hentet fra samlebåndet, med unntak av påkrevet veltebur, racingseter og -belter. Vekten var eksakt den samme som på produksjonsmodellen.

En notarius var på plass for å bekrefte tiden mens TÜV Rheinland kunne konstatere at bilen var en standard produksjonsmodell.

Performance-kittet består av 21-tommers RS Spyderdesign-felger med gatelegale Pirelli P Zero Corsa sportsdekk som tilbys som tilleggsutstyr til Taycan. Dekkene har egenskaper tilsvarende racingdekk.

Et annet element i kittet er programvare som oppdaterer Porsche 4D Chassis Control så den fungerer i harmoni med dekkene og analyserer og synkroniserer chassiset kontinuerlig.

Kittet blir tilgjengelig i løpet av høsten og har en prislapp i Tyskland på 13.377 euro inkludert moms.

Nå blir det interessant å følge med på om Tesla gjør et nytt forsøk med sin nye Model S Plaid på å utfordre Porsche om tittelen som «verdens raskeste serieproduserte elbil rundt Nordsløyfa». På papiret er de jo overlegne, men hester er ikke alt på en krevende bane som Nordsløyfa.

Vi blir med Porsches testfører Lars Kern rundt banen

Powered by Labrador CMS