Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Aston Martin DB9 GT Bond Edition

Aston Martin DB11 logo

Aston for Bond-fans

I over et halvt århundre, med noen få unntak, har verdens mest berømte spion kjørt Aston Martin. Nå hylles han med en spesialutgave.

Publisert Sist oppdatert

Aston Martin DB9 GT Bond Edition lanseres i anledning den kommende Spectre-filmen. Opplaget er begrenset til 150 eksemplarer som trolig får bein å gå på.

Spesialutgaven har eksklusive styling-elementer i eksteriør og interiør som ikke fins på noen vanlig DB9. Blant annet en spesiell Spectre Silver lakk, sølvemblemer foran og bak og diskret 007 Bond Editon-badging.

Som navnet indikerer er bilen basert på DB9 GT med eksklusive 20-tommers felger i sort/krom, blanke aluminium-ventiler, karbonfiber frontsplitter og diffuser, samt grå calipere.

Innvendig har den en nummerert plakett og brodert Bond-logo, og selvsagt blir du møtt med en hilsen fra 007 når du starter opp infotainment-systemet.

Sugemotor
DB9 GT Bond Edition har en 6,0-liters V12 uten pustehjelp som yter 547 hestekrefter og har et dreiemoment på 620 Newtonmeter. Kreftene føres til bakhjulene gjennom en sekstrinns Touchtronic girkasse med elektronisk shift-by-wire overføring.

Bilen gjør null til hundre på 4,5 sekunder og har en potensiell toppfart på 295 km/t.

Det adaptive dempersystemet kan stilles i tre nivåer, Normal, Sport og Track, for å gi deg maks enten du ønsker sportslighet eller komfort.

I tillegg til en eksklusiv bil tilbyr Aston Martin deg eksklusivt tilbehør som en Globe Trotter trille-koffert. Du får også med et Omega Seamaster Aqua Terra 150m James Bond Limited Edition ur med Aston Martin rem.

Bilen er klar for bestilling av de som er villige til å bla opp 165.000 pund pluss avgifter.

Og hva så med James Bond selv? Han får en enda mer eksklusiv DB10 å leke seg med i Spectre. Den lages kun i ti eksemplarer.

Fremtidsplaner
Aston Martin benyttet IAA til å avsløre at deres neste sportsbil skal hete DB11. Den skal avdukes i 2016 som erstatning for den utgående DB9.

Grunnen til at de hopper fra 9 til 11 er at 10-tallet er benyttet på James Bonds eksklusive bil i den kommende Spectre-filmen.

Aston Martin-sjef Andy Palmer sa i forbindelse med «dåpen» at Aston Martin skal utvide, ikke bare antall modeller, men også sin globale tilstedeværelse i de kommende årene.

Les mer om Aston Martins mange planer

Powered by Labrador CMS