Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage

Aston Martin DB10

Aston Martin DB10

Aston Martin DB10

Aston Martin DB10

Aston Martin DB10

Aston Martin DB10

Ny Aston Martin Vantage

Her er en ny Aston Martin ute på test. Bildene viser at den er tydelig inspirert av bilen James Bond benyttet i Spectre.

Publisert Sist oppdatert

Bildene viser neste generasjon Vantage som skal debutere senere i år, men på tross av den psykedeliske kamuflasjen får vi en god indikasjon på hva vi har i vente.

Mens tidligere prototyper har vært kamuflert for å se ut som storebror DB11, ser vi bilen nå for første gang i sitt eget karosseri. Og den har tydelige likhetstrekk med patenttegninger som har lekket ut.

Nye Vantage er tydelig influert av Bond-bilen DB10 fra Spectre som kun ble laget i et meget begrenset opplag på ti eksemplarer for bruk i filmen. Riktig nok ble et par av dem auksjonert bort også.

Designteamet fikk i oppdrag å gjøre forskjellene større mellom «lille» Vantage og DB-serien, samtidig som den er lett gjenkjennelig som en Aston Martin.

Bilen skal bygges på en forkortet utgave av aluminium-plattformen som ligger under DB11, og utstyres med motor fra Mercedes-AMG – en fireliters V8 med dobbel turbo.

Motoren er nettopp lansert i DB11 hvor den yter 510 hk og har et dreiemoment på 675 Newtonmeter. Trolig vil effekten bli lavere i Vantage V8, rundt 450 hester. Kundene kan velge mellom automat eller manuell girkasse.

Men som dagens Vantage vil også nykommeren leveres i forskjellige styrkegrader, så en 5,2-liters V12, Aston Martins egen, vil bli tilbudt i nær fremtid.

Det vil også komme mer hardcore-versjoner, og en Vantage GTE-racer vil være Aston Martins våpen i WEC som inkluderer 24-timersløpet på Le Mans.

Powered by Labrador CMS