Audi topper toppløst

I mars er nye Audi A3 Cabriolet på plass i Norge. Samtidig vises den kommende toppmodellen i Geneve.

Publisert

Audi S3, Audi S3 Sportback og Audi S3 Sportsedan ble alle lansert i fjor.

På bilutstillingen i Geneve i mars vises det siste tilskuddet til S3-familien; Audi S3 Cabriolet.

Under panseret sitter den samme motoren som i de andre S3-modellene, bensinmotoren 2.0 TFSI på 300 hk. Motoren leverer 380 Nm, som fordeler seg på linjen er quattro firehjulsdrift.

Audi er den eneste produsenten som leverer modeller med firehjulsdrift blant de kompakte kabrioletene.

Nye Audi S3 Cabriolet gjør unna 0-100 km/t på 5,4 sekunder med S tronic automatgir. Toppfarten er elektronisk sperret på 250 km/t.

Forbruket er 0,71 liter/mil, som gir et C02-utstlipp på 165 g/km. Uten fører veier nye Audi S3 Cabriolet 1.620 kg. Eksempelvis er panseret konstruert i aluminium og deler av mekanikken til taket bygget i magnesium.

Ned på 18 sekunder
Det tar 18 sekunder å felle ned stofftaket, og manøveren kan gjøres i hastigheter opp til 50 km/t. Bagasjerommet har et volum på 285 liter med taket oppe (245 liter med taket nede).

Som de andre S-modellene til Audi, skiller også nye Audi S3 Cabriolet seg ut med særegne designelementer; En frontspoiler med aluminiumsdetaljer, kanallister, speilhus i aluminiumsoptikk og de lett gjenkjennelige 4 eksoshalene i diffusoren i bak.

LES: Åpner seg mot våren

18" aluminiumsfelger er standard, men kan oppgraderes til 19". Sammenlignet med Audi A3 Cabriolet er Audi S3 Cabriolet 2,5 cm lavere, på grunn av sportsunderstellet.

Sortimentet
Nye Audi S3 Cabriolet leveres i 12 farger. Stofftaket er et viktig designelement for en kabriolet og tilbys derfor i 3 farger – for både match og kontrast mot lakkfargen.

Interiøret kan leveres i kombinasjon av skinn og alcantara eller i helskinn. Skinnet er spesialbehandlet slik at det ikke overopphetes av solskinn.

Nye Audi S3 Cabriolet byr også på et rikholdig utvalg av førerassistansesystemer og infotainment. Med den nye LTE-standarden kan datatrafikk og online-tjenester benyttes i 4G hastighet. Frontlys i full LED er også tilgjengelig.

Mens de nye Audi A3 Cabriolet-modellene lanseres i mars, lanseres toppmodellen Audi S3 Cabriolet i 2. halvår.

Prisen er ikke klar, men importøren Harald A. Møller AS estimerer en startpris på rundt 790.000 kroner.

Powered by Labrador CMS