Så var det GLC sin tur

Nå antyder Mercedes-Benz hvordan coupé-utgaven av Mellom-SUV’en kommer til å se ut. En designstudie av GLC Coupé skal ha premiere i Shanghai.

Publisert Sist oppdatert

Shanghai og de nye SUVene til Mercedes ser ut til å henge tett sammen. For to år siden viste de sin Concept GLA der – den GLA’en du kan kjøpe i dag er ikke svært forskjellig fra den såkalte konseptmodellen.

Når Shanghai åpner dørene til årets Store kinesiske bilutstilling om et par uker, kan vi derfor trygt regne med at det GLC-forslaget vi får se der kommer til å gi meget sterke indikasjoner på hvordan produksjonsmodellen vil se ut.

Og skal vi dømme etter denne første skissen ser det ut som om vi får noe som er like tett oppunder BMWs X4 som GLE Coupé er til BMW X6.

Suksess-oppskrift
Med andre ord: nok et eksempel på at da BMW X6 først dukket opp, og jeg ikke forsto en ting, var det ganske riktig: Jeg forsto ikke en ting.

Kråssåvvere med en meget bratt nedoverbakke der bak er åpenbart akkurat slik vi vil ha det nå – og Mercedes følger altså opp med sin coupé-versjon av C-Klasse GL.

Mens GLC-Coupéen som står i Shanghai er «nær produksjons-standard», ifølge pressemeldingen fra Mercedes (med andre ord: det er ikke lenge til den skal lanseres), er den «ordentlige» GLC’en også rett rundt hjørnet.

Det er ikke lenge siden BilNorge.no viste meget klare spionbiler av den modellen under sine siste vintertester.

Vi kan med andre ord trygt regne med at den er på landeveien i løpet av dette året. Jeg er ikke en gang sikker på at de venter helt til Frankfurt-utstillingen før de faser den inn.

Powered by Labrador CMS