Møt EuroNCAP på bil07

Under bilmessen bil07 vil EuroNCAP for første gang presenteres for et norsk publikum. EuroNCAP har blitt synonymt med trafikksikkerhet de siste årene. Sveriges delegat i EuroNCAP, Anders Lis, vil snakke om hva som skjer med EuroNCAP og bilsikkerhet fremover.

Publisert Sist oppdatert

EuroNCAP-presentasjonen er en del av seminaret "Hvordan øke trafikksikkerheten i Norge?" som Bilimportørenes landsforening (B.I.L) og Norges Varemesse arrangerer på Lillestrøm fredag 9. november 2007.

- Vi er veldig tilfreds med å ha fått EuroNCAP til Norge, og ser frem til å få mer innsikt i hvordan de ser på utviklingen innen trafikksikkerhet, sier Tor I. Berge, leder for hovedkomiteen for bil07. Anders Lie er til daglig spesialist i trafikksikkerhet i Svenska Vägverket.

Hvordan øke trafikksikkerheten?

Et topptungt panel vil følge opp EuroNCAP-presentasjonen og ta debatten om hvordan man kan øke trafikksikkerheten i Norge.

Statssekretær Steinulf Tungesvik (Sp.) i Samferdselsdepartementet og stortingsrepresentant Hallgeir Langeland (SV) skal forsvare norske myndigheters trafikksikkerhetspolitikk mot angrep fra både den politiske opposisjonen, representert ved stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) og bilbransjen representert ved B.I.L, og Norges automobilforbund (NAF).

Passive myndigheter

Debattpanelet vil bli utfordret på mer enn veiutbygging:

- Utviklingen av bilsikkerhet har tradisjonelt vært bilprodusentenes ansvar. Det hevdes at de samme produsentene nå fokuserer mer på å tilfredsstille EuroNCAP-kravene, enn på å utvikle sikrere biler. Er EuroNCAP den beste tilnærmingen til sikkerhet, eller skapes det en falsk trygghet for forbrukerne, spør arrangørene av seminaret litt retorisk – og retter et kritisk søkelys også på egen bransje.

Norske myndigheter har ikke villet være med på EuroNCAP-samarbeidet, og har således heller ikke noen styringsmuligheter. Om dette er tilfredsstillende, er et av mange kritiske spørsmål konferansier Rune Korsvoll fra bladet MOTOR vil utfordre panel med.

Powered by Labrador CMS