Skoda Octavia Scout
Skoda Octavia Scout
Skoda Octavia Scout

Speider i ny drakt

I serien om nye Skoda Octavia-modeller er turen i dag kommet til Scout-utgaven – en meget populær variant hos norske kunder.

Publisert Sist oppdatert

Denne bilen er nærmest som skapt for Norge, stasjonsvogn med ekstra bakkeklaring og firehjulsdrift. Nå får Octavia Scout er facelift på nivå med det de vanlige Octavia-modellene samt den sportslige Octavia RS har gjennomgått.

Mest synlig endring fra forgjengeren er en ny front med bredere grill og adaptive LED-lys.

Octavia Scout har elektronisk styrt firehjulsdrift med differensialsperre på både for- og bakakselen for maksimal fremkommelighet på norske vinterveier.

I tillegg kan den leveres med en off-road funksjon som holder farten konstant uten at man trenger berøre gass eller brems.

En ny drivlinjekombinasjon er 2.0 TDI med 150 hk og DSG automatgir. Alternativt kan Octavia Scout leveres med 2.0 TDI med 184 hk eller bensinmotoren 1.8 TSI med 180 hk.

– Nye Octavia Scout vil være hos forhandlerne i Norge fra mai neste år. Prisene regner vi med at blir klare i løpet av januar, sier kommunikasjonssjef for Skoda i Norge, Jan Erik Haugen.

Octavia er ifølge OFV Skodas suverent mest solgte modell i Norge og niende mest solgte bilmodell totalt i landet. 97 % av Skoda-kundene velger stasjonsvogn (inkludert Scout) og syv av ti velger en modell med firehjulsdrift. Scout-andelen av det totale Octavia-salget utgjør rundt 25 prosent.

Powered by Labrador CMS