Flott andreplass til Schie

Endelig skulle det klaffe helt inn til mål for Thomas Schie. Under det første gateracet i STCC, kjørte han inn til en meget trygg andreplass, bare slått av Ted Björk og med fjorårsmesteren Fredrik Ekblom på tredjeplass.

Publisert Sist oppdatert

- Dette var bare helt rått, og utrolig morsomt at det endelig skulle klaffe, sier en meget glad Thomas Schie.

Han var meget spent foran gateracet i Gøteborg. Men samtidig optimist siden han trodde banen ville passe hans Chevrolet Lacetti godt.

Det skulle vise seg å stemme. Under testene var han aldri dårligere enn fjerdemann. Og under kvalkjøringen fikk han andreplass. Under Super Pole slo han imidlertid borti muren, og mistet med det muligheten for å sette en god tid.

- Alt har fungert perfekt i helgen. Under to av testene kjørte vi utrolig nok på brukte hjul, og hevdet oss selv med det helt i teten.

- Kvalfiseringen gikk også meget bra, men jeg var litt forbannet på meg selv etter Super Pole, da jeg bommet i den siste svingen, sier Thomas. I den første sektoren hadde han den beste tiden.

I selve løpet kjørte han seg opp fra syvende til fjerdeplass etter to svinger. Noen runder senere klarte imidlertid Johan Sturesson å smette forbi, men Thomas tok raskt tilbake den plassen og kjørte seg deretter opp på tredjeplass.

Etter det obligatoriske depotstoppet kom han igjen ut på tredjeplass, men var raskt forbi Robert Dahlgren og tok opp jakten på Ted Björk. Selv om avstanden minket for hver runde, kom han aldri i posisjon til å sette inn noe støt på Björk.

- Jeg er ganske fornøyd med løpet og kjørte det jeg maktet uten å ta noen risker. For det er tross alt bedre med en andreplass, enn kanskje å måtte bryte. Ted og jeg kjørte temmelig likt på tidene, så uansett tror jeg det ville blitt vanskelig å ta seg forbi han, sier Thoms Schie.

Ted Björk har tidligere vunnet STCC sammenlagt. Det samme har Fredrik Ekblom som havnet på plassen bak Thomas. Så det står respekt av Thomas’ innsats i Gøteborg.

Med dette resultatet klatret han samtidig opp på delt femteplass i mesterskapet sammenlagt. Tommy Rustad kjørte inn til femteplass.

Resultater sammenlagt etter helgens løp (uoffisielt):

1. Fredrik Ekblom 30, 2. Ted Björk 29, 3. Richard Göransson 27, 4. Robin Rudholm 26, 5. Thomas Schie 15, 7. Tommy Rustad 12.

Powered by Labrador CMS