Småfeil felte Thomas Schie

Årets sesong i STCC har så langt ikke vært noen suksess for Thomas Schie og det svenske Chevrolet-teamet. I Göteborg lørdag var det igjen småfeil og slurv som felte lørenskogingen, selv om han leverte meget god kjøring under tidstrening og kvalifisering.

Publisert Sist oppdatert

- Nå er jeg bare helt utrolig frustrert og nesten flau på teamets vegne, sier en skuffet Thomas Schie.

Han gledet seg til gateløpene i Gøteborg, der han visste at han kunne kjøre fort. Under treningen kjørte Thomas inn til andre, tredje og fjerde beste tid. Og i den første kvalifiseringen fikk han tredjetiden.

I den siste kvalifiseringen hadde ikke Thomas noen god følelse med bilen. Etter noen runder knakk alle fire hjulboltene på det ene hjulet.

Dermed ble det mye fokus på å få rettet dette til det første løpet. Men under oppvarmingsrunden hørte Thomas at det kneppet i rattet mens bilen ristet da han svingte til høyre. Tross disse problemene var han godt med i dette løpet, og kjørte inn til en femteplass.

Foran det andre løpet ble det igjen hektisk aktivitet i depotet med å skifte drivaksel og sjekke differensialen. Da fant teamet ut at selve tannstanga var løs. Det var altså problemet i det første løpet.

Under oppvarmingsrunden til det andre løpet, kom Thomas bare en halv runde, før han følte at bilen bare gikk og sluret. Da var det en splint i den ene drivakselen som ikke var festet godt nok, og som røk. Dermed måtte Thomas bare kjøre i depotet og parkere.

- Dette er ikke akkurat morsomt. Vi driver og roter det til for oss selv. Det som kunnet blitt fine plasseringer, ender bare i frustrasjon. Det eneste positive er at når det først fungerer, så henger vi med de beste. Det får vi ta med oss til de neste løpene, sier Thomas Schie.

Tommy Rustad vant det første løpet, mens Thomas Engstrøm vant det andre.

Kilde: Pressemelding

Powered by Labrador CMS