Svart dag for Thomas Schie

Det ble et meget kort race for Thomas Schie da den åttende runden av årets STCC-mesterskapet ble avviklet på Karlskoga i Sverige søndag. Allerede i første sving måtte han parkere sin Chevrolet Lacetti med knekt hjuloppheng bak.

Publisert Sist oppdatert

- Det har gått tungt i hele dag, rett og slett ikke vår dag, sier en svært skuffet Thomas Schie.

Foran høstsesongen har teamet byttet hele forstillingen, til den samme som fabrikkteamet nå bruker i WTCC. Under en test på Mantorp fredag så dette ut til å fungere bra. Derfor var Thomas og hans svenske team optimistiske. Men på Karlskoga meldte problemene seg.

- Allerede under testen røk den ene støtdemperen, og dermed fikk jeg ikke mange runder å teste på, sier Schie. Resultatet var en for Thomas, svak 12. plass. Samme plassering fikk han under kvalifiseringen. Foran selve løpet gjorde teamet noen justeringer, men det endte med brutt løp allerede på den første runden.

- Jeg fikk til en kjempestart og var oppe på femteplass i første sving. Om jeg ble påkjørt, eller hva som skjedde vet jeg ikke, men det venstre bakhjulsopphenget røk, og dermed var det sluttkjørt, sier Thomas Schie.

- Det var ikke slik vi hadde tenkt å innlede høstsesongen, men det som skjedde får vi ikke gjort noe med nå. Vi må bare teste mer med den nye forstillingen, så får vi komme sterkere tilbake i de gjenstående rundene, sier Thomas Schie.

Med denne resultatet falt Thomas fra sjette til åttendeplass i sammendraget, men har bare tre poeng opp til Tommy Rustad på plassen foran.

Powered by Labrador CMS