Ufint mot Thomas Schie

Etter å ha startet fra andre startspor, ble Thomas Schie offer for ufin kjøring og en “drive true”-straff i den niende runden i årets STCC-mesterskap på Ring Knutstorp søndag.

Publisert Sist oppdatert

Dermed ble det som så ut til å bli ett av Thomas beste løp denne sesongen ødelagt.

Schie la grunnlaget i Super Pole med sin Chevrolet Lacetti, der de åtte raskeste fra kvalifiseringen kjører om den beste startposisjon i selve løpet. Etter sjette beste kvaltid, kjørte Thomas inn til andreplass og dermed det nest beste startsporet i løpet, bare slått av Robert Dahlgren.

- Det er viktig både med en seier og poeng sammenlagt, så jeg får prøve å kjøre både smart og kjapt, sa Thomas Schie før start.

Men det skulle han ikke avgjøre selv. For allerede i den første runden prøvde Robin Rudholm å snurre Thomas vekk fra andreplassen. Dermed falt Thomas ned til femteplass. Noen runder senere fikk han også en straff for tjuvstart, hvor han måtte kjøre igjennom depotet.

Greit nok at Thomas gled forbi Robert Dahlgren på startlangsiden, men alle som så løpet fikk med seg at Thomas holdt igjen over startlinjen, og dermed ikke var først. Og det faller uansett litt merkelig at Thomas fra en femteplass i løpet får straff, mens Robin Rudholm i ledelse slapp unna den ufine kjøringen mot Thomas.

- Nei dette var surt. Rett og slett helt meningsløst, sier en skuffet Thomas Schie. - Før løpet, da vi snakket med dommerne, sa de at hvis det ikke var rolig i feltet ved start, skulle vi kjøre en runde til. Da burde de i det minste ha latt oss få en runde til, sier Thomas. Han er heller ikke imponert over at de lar Rudholm slippe unna straff.

Dermed ble det som kunne blitt verdifulle poeng bare til ett, og Thomas ligger nå på syvendeplass med 17 poeng etter åttendeplassen i dag. Tommy Rustad hadde heller ingen lykkelig dag. Han kjørte av banen under kvalifiseringen og fikk ikke kjørt løpet.

Neste runde i STCC går på Vålerbanen i Hedmark om fjorten dager.

–-

Resultater sammenlagt etter helgens løp (uoffisielt):

  1. Richard Göransson 58, 2. Fredrik Ekblom 52, 3. Ted Björk 48, 4. Robin Rudholm 47, 5. Jan Nilsson 25, 6. Tommy Rustad 19, 7. Thomas Schie 17.
Powered by Labrador CMS