Kjedebrudd for Dennis Olsen

Etter flott debut for to uker siden, ble det litt mer trøblete for Dennis Olsen denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Etter pallplass i ny klasse i wintercup for to uker siden, gikk ikke denne helgens løp som ønsket for Dennis Olsen.

Et kjedebrudd i prefinalen medførte at måtte starte bakerst i finalen, likevel kjørte han seg mesterlig opp til en 10 plass.

WSK Master er en serie over tre løp som samler noen av verdens beste førere.

Innledningsvis kvalifiserte den unge nordmannen seg med sjette beste tid av de 58 startende i finalen. LaConca, banen som ligger lengst sør i Italia, kunne by på ekstremt godt feste og det var store utfordringer i justering av bilen for å få det til å rulle lett nok.

Det ble kjørt fire innledende heat som grunnlag for startposisjonen til finalen. De tre første kjørte Dennis inn til andreplass.

I det siste innledende heatet var det ikke plass til flere i første sving, så Dennis måtte vike unna og ramlet ned til 11. plass. Han kom i midlertidig inn til en 7. plass i mål og kunne derfor starte som nr. 5 i prefinalen.

Etter en grei start i prefinalen røyk kjedet etter tre runder, og Dennis måtte se sine konkurrenter fullføre prefinalen fra sidelinjen.

- Jeg må innrømme at det ikke er så moro å se på løp som å kjøre dem, sier en litt ironisk Dennis.

Fra 34 startspor i finalen kjempet han seg fremover i feltet og kjørte etter 20 runder inn til en flott 10 plass. Italienske Tiene Felice vant løpet.

- Dette løpet ble ikke helt som jeg hadde håpet, men det er ikke noe å gjøre med det. Uansett fikk jeg med meg noen få poeng denne gangen, men jeg får satse på at vi kan gjøre det enda bedre i neste løp. Teamet mitt har jobbet knallhardt hele helgen, men det er små marginer som avgjør, sier Dennis.

Neste løp for talentet fra Våler i Østfold blir igjen WSK Masters den 14.-18. mars i Napoli.