Ny pallplass for Dennis Olsen

Dennis Olsen kjørte inn til en pallplass blant 75 av verdens beste kartførere i klasse KF2 i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i kvalifiseringen gjorde han sine saker bra og hadde nest beste tid av samtlige førere, kun slått av rutinerte og tidligere KF1-fører Felice Tiene.

Tidsdifferansen var minimal og det skilte fattige 0,089 sekunder til pole position. Nederlandske Max Verstappen var 0,152 sek bak Dennis og kjørte inn til 3. plass.

Denne trioen skulle også dominere resten av løpet gjennom de innledende heatene. Av de fem innledende heatene vant Tiene samtlige, mens Verstappen hadde fire seiere og en andreplass. Dennis vant tre av sine heat og hadde to andreplasser.

I prefinalen startet trioen med Tiene som master etterfulgt av Verstappen og Dennis. Verstappen gikk seirende ut av denne duellen med Tiene bak seg og Dennis på tredje. Bak lurte også andre outsidere, så ingenting var avgjort.

- Vi manglet litt mye i prefinalen på nye dekk og må prøve å justere oss inn bedre om vi skal ha muligheter i finalen. Vi vet hvor skoen trykker og skal gjøre noen forandringer, så får vi se om vi treffer. Dette skal nok bli en tøff finale sa Dennis etter prefinalen.

I finalen, som gikk over 25 km, kunne Dennis Olsen kjøre inn til en flott tredjeplass mens Verstappen vant foran Tom Joyner. Tiene fikk motorhavari og måtte bryte løpet.

- Vi hadde ingen sjanse i finalen da vi ikke traff på justeringene, men jeg er veldig godt fornøyd med tredjeplassen. Vi skal finne ut av dette og kommer derfor til å hoppe over løpet neste helg for å prioritere testing i Belgia.

Neste løp for 15 åringen fra Våler blir den siste helgen i mars på Castelletto.