Loeb kjører WRC for Hyundai

Ryktene har svirret det siste døgnet, men nå har Hyundai bekreftet i en pressemelding at de har signert en to års avtale med den nidoble verdensmesteren, Sebastien Loeb.

Publisert Sist oppdatert

Det får ingen følger for Andreas Mikkelsen – både han og Thierry Neuville forblir i teamet og skal kjøre samtlige VM-runder.

Det som er overraskende er imidlertid at Sebastien Loeb (44) som til nå kun har konkurrert for PSA-team, Citroën og Peugeot, har inngått en toårig avtale med Hyundai.

I årets sesong skal han kjøre seks WRC-løp – hvilke er ikke oppgitt. Når Loeb ikke kjører, skal bilen rattes av rutinerte Dani Sordo som allerede har kjørt for teamet i flere år. De to har også vært teamkamerater tidligere, i perioden 2007-2010.

Loeb tok sin 79. WRC-seier da han vant Rally Spania for Citroën i høst, og de fleste trodde nok at han ville kjøre noen løp for det franske teamet også i 2019. Men slik ble det altså ikke.

Han har nylig annonsert at han skal kjøre Dakar Rally som privatfører, og om han fullfører der får han det travelt med å komme hjem.

Loebs første løp for Hyundai er nemlig Rally Monte-Carlo i slutten av januar. Og han skal få noen testdager i forkant av løpet som starter 24. januar – en uke etter målgang i Dakar Rally.

– Jeg er glad for å annonsere at jeg sammen med Daniel (Elena – hans mangeårige kartleser) skal kjøre seks WRC-løp for Hyundai Motorsport i 2019. Seieren i Spania i høst tente en ny gnist som gjorde at jeg har lyst til å fortsette å konkurrere i toppen av WRC, sier Loeb.

Med så mange toppførere i stallen må Hyundai være blant teamene som legger ned mest penger i WRC-satsingen. Konkurransen har vært steintøff i årets sesong, og alt tyder nå på at vi har enda mer spenning i vente i 2019. Det er bare å glede seg!

(Bildet viser Sebastien Loeb i samtale med Dani Sordo under Wales Rally GB i 2017)

Powered by Labrador CMS