Krevende rallyforhold

Monte Carlo – Meget krevende vær- og kjøreforhold har satt deltagerne i årets Rallye Monte Carlo Historique på krevende prøver. Arrangørene har måttet stryke kontrollposter, og flere norske har brutt løpet.

Publisert Sist oppdatert

Deltagerne i årets Rallye Monte Carlo for eldre biler kunne knapt få mer krevende vær- og kjøreforhold. Det ble til tider nesten ufremkommelig med trær over veien og fullstendig trafikkaos.

Arrangørene måtte derfor endre på reglene og stryke kontrollpunkter og nulle ut antall prikker.

De krevende vær- og kjøreforholdene skal fortsette også fram til rallyet avsluttes lørdag. Det er ikke unormalt at man i dette rally må endre og avslutte spesialprøver på grunn av vær og føreforhold. Det er kaldt med mye snø.

Den norske debutantduoen, Tom og Thomas Berve (bildet), forteller at de knapt noen gang har opplevd mer krevende kjøreforhold.

- Vi holdt følge lenge, sier Tom. Men vi kjørte av veien og ned en liten skrent på ca 40 meter. Det ble ikke store skader og vi fikk med oss bilen videre. Men det var virkelig tøft.

Flere norske lag har i følge arrangørene brutt løpet. Det inkluderer Torgier Kleppe, Jan-Inge Betten og Ivar Moe. Men arrangørene innrømmer at listen neppe er helt komplett da de vanskelige forholdene gjør at man ikke har den fulle og hele oversikten.

Etter en kjørt prøve lå nordmannen Tore Johannessen i en Porsche på tredjeplass, men denne prøven ble annullert.

Uansett er det først nå selve løpet starter – med nye fjellprøver. Det kjøres nå fram til fredag ettermiddag – og deretter vil de 60 beste kjøre den avsluttende finalen natt til lørdag.

SISTE:
Tom Berve har via telefon rapportert om den siste utviklingen i løpet. Han forteller at rallyet nå er rammet av miljøvernaktivister som fysisk har stengt bilene inne samtidig som store snømengder laver ned. Det er med andre ord det totale kaos i Rallye Monte Carlo historique.

Følg Rallye Monte Carlo Historique på BilNorge.no

Arrangørene oppdaterer resultatlisten og status på: www.rallyliveresults.com/livehisto/live_CG.php

Generell informasjon: www.acm.mc

Powered by Labrador CMS