– Satser alt på å vinne

Stian Paulsen har ett eneste mål for helgen – å kjøre inn nok poeng til å ta hjem seieren i årets Seat Leon Eurocup.

Publisert Sist oppdatert
Vi satser på at konkurrentene får se Stian fra denne siden hele helgen:

Vi satser på at konkurrentene får se Stian fra denne siden hele helgen:

Fredrikstad-gutten har ledet serien store deler av sesongen, men har slitt i de to siste rundene på Red Bull Ring og Nürburgring. Dermed har han ramlet til andreplass, men muligheten for å ta hjem cupen er fullt mulig med gode resultater i helgen.

I sammendraget før de to siste løpene på Formel 1-banen i Barcelona leder nederlandske Niels Langeveld cupen med 202 poeng mens Stian på andreplass har 191 poeng. Tredjemann som kan vinne sammenlagt er spanske Mikel Azcona med 185 poeng.

Totalt skal det kjøres om 55 poeng i helgen – 25 for seier i hvert av de to løpene og 5 poeng for beste kvalifisering. Det spesielle i denne serien er at en topp kvalifisering også kan straffe seg – i andre løpet snus nemlig kvalresultatet for de ti beste på hodet.

Stian har ikke vært fornøyd med bilen i det siste, og har derfor slitt med å oppnå gode tider i de viktige kvalifiseringene.

– Egentlig har ikke bilen fungert optimalt i hele året. Jeg sliter spesielt med traction (grep) ut av brå svinger, og må balansere gassen for ikke å dra rett frem. Dette har jeg kommentert til Seat ved flere anledninger uten respons, sier Stian til BilNorge.no.

Onsdag testet han på banen i Barcelona for å finne ut hva problemet består i.

– Jeg følte testen gikk ok, men har ikke noen tider å sammenligne med siden ingen andre testet på nye dekk slik vi gjorde. Men så fikk jeg en konkurrent, franske Julien Briché, til å kjøre bilen noen runder. Hans konstaterte raskt at den oppførte seg helt forskjellig fra hans egen bil, sier Stian.

– Vi mistenker at problemet ligger i girkasse og differensial, og selv om det koster en liten formue bytter vi disse komponentene i kveld og er spent på hva vi oppnår på fredagens treninger.

– Jeg SKAL vinne cupen, og for å greie det må jeg ha en konkurransedyktig bil, konstaterer han.

Det kjøres to halvtimes treninger fredag, og da håper Stian og teamet og finne et optimalt oppsett på bilen før den viktige kvalifiseringen lørdag kl. 10.05.

Lørdagens løp kjøres klokka 14.15 mens avslutningsløpet går søndag kl. 12.15. Begge kan ses live på www.youtube.com/seat.

Vi ønsker Stian lykke til og håper å se ham øverst på pallen når trofeene for årets Seat Leon Eurocup skal deles ut søndag ettermiddag.

BilNorge.no holder deg oppdatert, og du kan lese alt vi har skrevet om den dyktige norske racerføreren på samlesiden: www.bilnorge.no/stianpaulsen.

Powered by Labrador CMS