Stian Paulsen i tittelkamp

Etter en vanskelig helg i Østerrike slo Stian Paulsen sterkt tilbake i dagens løp på Nürburgring. Kun 7 poeng skiller de tre beste før de to avsluttende løpene i Barcelona i november.

Publisert Sist oppdatert

Stian var langt fra fornøyd med fredagens kvalifisering da han måtte ta til takke med syvende startspor. Saken ble ikke bedre av at hans nærmeste rivaler i mesterskapet, Niels Langeveld og Mikel Azcona, sikret seg de to fremste startsporene, noe som gir ekstra poeng.

I lørdagens løp fikk Stian en dårlig start og ramlet ned ytterligere to plasser, men Fredrikstad-gutten kjempet innbitt gjennom hele løpet og endte til slutt på femteplass. Seieren gikk til Mikel Azcona foran Alex Morgan og Niels Langeveld.

I søndagens løp snus kvalifiseringen for de ti fremste, og dermed hadde Paulsen startspor fire. Det var tydelig at bilen hans ikke hadde samme tempo som de raskeste i feltet, og han var ned på femteplass.

Etter hvert tok han seg opp til fjerde, men så ikke ut til å kunne avansere ytterligere.

Samtidig var det innbitt kamp om andreplassen, og i kampens hete var de to duellantene så opptatt av den interne striden at de glemte Stian som med en elegant manøver i første sving tok innersvingen på dem begge – bokstavelig talt.

Løpet ble vunnet av Alessandro Scalera mens Stian knep andreplassen foran Julien Briché. Azcona endte på fjerdeplass mens Langeveld ble nummer seks. Dermed knep nordmannen viktige poeng inn på sine rivaler.

- Det var et vanskelig løp. Selv om jeg tok andreplass er jeg ikke fornøyd, for jeg var ikke så rask som jeg burde være, sier Stian Paulsen.

- Vi må finne årsaken og være sikre på at vi er bedre forberedt til løpene i Barcelona som blir virkelige spennende og helt avgjørende for cuppen.

Niels Langeveld leder nå sammendraget med 198 poeng mens Azcona på andreplass har 197 poeng. Det gode resultat søndag gjør at Stian nå står på 191 poeng og har meget gode muligheter til å ta hjem cuppen.

La oss håpe han har en optimal bil i Barcelona helgen 5.-6. november. Det har han virkelig fortjent etter flott innsats gjennom hele sesongen.

PS!
Etter løpet er Mikel Azcona ilagt er tidsstraff på 30 sekunder – uvisst av hvilken grunn – slik at han ramler ned til 12. plass i dagens løp. Det gjør samtidig at Niels Langeveld, som endte på femteplass, rykker opp til fjerde.

Dermed ser poengsammendraget før Barcelona slik ut:

1. Niels Langeveld – 202 poeng

2. Stian Paulsen – 191 poeng

3. Mikel Azcona – 185 poeng

4. Alex Morgan – 153 poeng

Det deles ut 5 poeng til den som er raskest i kvalifiseringen og 25 poeng for seier i hvert av de to gjenstående løpene.

Powered by Labrador CMS