Stian Paulsen på topp!

Fredrikstad-gutten Stian Paulsen kjørte i helgen sesongens to første løp i Seat Leon Eurocup på Estoril. Og hvilken sesongstart det ble!

Publisert Sist oppdatert

Stian Paulsen øverst på pallen etter søndagens løp:

– Helgen har startet litt vanskelig. Vi har vært litt etter på fart, men det kommer av at jeg ikke har fått kjørt eller testet den nye bilen i forhold til konkurrentene som akkurat nå har et lite forsprang, sa Stian lørdag kveld.

Han fikk sin nye bil levert på mandag, så det har vært små anledninger til å teste ut forskjellige oppsett før helgens to første løp i Seat Leon Eurocup som nordmannen stiller til start i for tredje gang.

I fjor ble han nummer to i cupen etter å ha kjempet om seieren helt til siste slutt. I år er lista lagt enda høyere – nå er det kun seier som gjelder. Og Stian har fått det beste utgangspunkt han kunne ønske seg etter imponerende kjøring på Estoril i helgen.

– Jeg kjørte inn til femte beste tid på kvalifiseringen, og var ikke helt fornøyd med det. Men fra startspor fem kjørte jeg inn til andreplass i lørdagens løp, og det er jeg kjempefornøyd med, sier en ydmyk Stian Paulsen.

Allerede i starten tok han to plasser, og gjennom hele løpet lå han og pushet på tredjeplass til han endelig klarte å ta seg forbi Niels Langeveld på den aller siste runden. Dermed ble det andreplass i sesongåpningen, bak løpsvinner Mikel Azcona.

I søndagen løp hadde Stian startspor seks, men igjen kom han seg lynraskt avgårde og var oppe på andreplass allerede etter første sving. To runder senere tok han seg forbi Mauricio Hernandez og opp i ledelse.

Etter hvert klarte Stian å opparbeide seg en solid luke, mens kampen om andreplassen var hard mellom Hernandez og beste kvinnelige fører, Lucile Cypriano som klarte å kapre andreplassen med noen tusendelers margin på oppløpet.

Dermed inntar Stian ledelsen i cupen etter første løpshelg. Nå må han kjøre den lange veien hjem til Norge via sitt verksted i Tyskland før han igjen skal i aksjon helgen 14.-15. mai. Da går løpene på Silverstone.

Du kan se opptak av helgens løp på Seats egne YouTube-sider, og du kan følge Stian på hans meget aktive Facebook-side.

Powered by Labrador CMS