Stian Paulsen til topps

Stian Paulsen tok sin første seier for året da Seat Leon Eurocup besøkte Silverstone i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Stian Paulsen øverst på pallen sammen med vinner av kvinneklassen, Lucile Cypriano (nr. 11 totalt i løpet):

OPPDATERT

Den norske Seat-føreren sikret seg pole position i lørdagens kvalifisering, og i løpet stakk han umiddelbart i tet og ledet fra start til mål.

Han tok det litt rolig mot slutten av løpet, men hadde likevel en margin på et drøyt halvsekund til nærmeste utfordrer, Pol Rosell.

Dermed klatrer nordmannen til andreplass i serien med 36 poeng, seks bak ledende Rosell og fem foran Mikel Azcona som holder tredjeplassen. Stian er eneste nordmann i serien og har tatt to andreplasser tidligere i år.

-Endelig klarte vi å klatre helt til topps på seierspallen, men jeg skulle gjerne vært her tidligere i sesongen, sier Stian som driver sitt eget team med en kompisgjeng som mekanikere og medhjelpere i tøff konkurranse med proffe team.

-Jeg føler vi endelig har greid å finne der optimale setup på bilen og fått alle detaljer til å stemme. Nå ser jeg frem mot morgendagens løp og lover å gjøre alt som står i min makt for å gjenta suksessen.

I søndagens løp hadde Stian startspor 8 siden resultatet fra første løp snus opp-ned for de 8 beste. Etter en sammenstøt på andre runde var han nede på 12. plass, men med mesterlig innsats kjørte han seg helt opp til femteplass i løpet.

Dermed trygget han den foreløpige andreplassen i mesterskap med sine 40 poeng, 2 poeng bak ledende Pol Rosel og 6 poeng foran Mikel Azcona på tredjeplass.